Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.06.2022.

Promocija autorske slikovnice Agate Lučić 'Ogledalo bez mana'
Održava se
09.06.2022. u 20h

Predstavljanje umjetničke slikovnice Agate LučićOgledalo bez mana” održat će se u četvrtak 9. lipnja u 20 sati, u knjižari-galeriji naklade Mala zvona u Savskoj 28 (Cibonin prolaz).

O toj slikovnici bez riječi, koja je nastala kao dio diplomskog rada mlade umjetnice na Grafičkom odsjeku Likovne akademije, govorit će sama autorica te urednica izdanja Sanja Lovrenčić. U prostoru Kabineta Malih zvona bit će postavljena i izložba radova na temelju kojih je slikovnica nastala, koja ostaje otvorena do kraja lipnja. 
  
O „Ogledalu bez mana”:

Ovom knjigom želim približiti ideju o pozitivnom poimanju vlastitog izgleda. Oslanjanjući se na svoje iskustvo, igrajući se stereotipima, naglašavam tjelesne „nesavršenosti” te potičem na njihovo prihvaćanje. (Agata Lučić)

Junakinja ove knjige ima točkice na licu, dlačice po tijelu, pojavljuje se tu i riječ „debela”, a grudi su tako malene da se jedva vide. No to nisu mane - čak i unatoč tome što u ogledalo ulijeće i „lice s naslovnice”. Jer ogledalo Agate Lučić ne poznaje koncept mane. Bez skrivanja i s neukrotivim osmijehom njezina se junakinja u njemo ogleda upravo onakva kakva jest. (Sanja Lovrenčić)

Ilustracija: Agata Lučić

Agata Lučić (1995.) diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Svjetlana Junakovića U svom radu najčešće koristi crtež, grafiku i keramiku, a naslikala je i nekoliko murala. Sudjelovala je na više samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu Za nakladu Mala zvona ilustrirala je slikovnicu Dorte Jagić „Tri putnika u zemlju Nut”. Za knjigu „Ogledalo bez mana” nagrađena je posebnom pohvalom žirija na 11. Supertoonu – festivalu animacije i stripa, u kategoriji strip-album. 

Agata Lučić

Ogledalo bez mana

  • Mala zvona 05/2022.
  • 68 str. , tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313479

Junakinja knjige 'Ogledalo bez mana' ima točkice na licu, dlačice po tijelu, pojavljuje se tu i riječ 'debela', a grudi su tako malene da se jedva vide. No to nisu mane – čak i unatoč tome što u ogledalo ulijeće i 'lice s naslovnice'. Jer ogledalo Agate Lučić ne poznaje koncept mane. Bez skrivanja i s neukrotivim osmijehom njezina se junakinja u njemu ogleda upravo onakva kakva jest...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –