Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Pilić

I što sad?

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 09/2015.
  • 122 str., meki uvez
  • ISBN 9789531418331
  • Cijena: 59.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Novi roman Sanje Pilić "I što sad?" namijenjen je dobnom uzrastu od 5. do 8 razreda osnovne škole. Kao i dosad u svojim romanima, autorica je i u ovoj knjizi obradila aktualne teme s kojima se djeca sve češće susreću, te se tako lako mogu poistovjetiti s likovima i pronaći utjehu u činjenici da se i drugi vršnjaci (ma koliko fikcionalni) susreću sa sličnim životnim izazovima.

Glavna junakinja romana je djevojčica Dora koja završava osmi razred i u čijem se životu događaju brojne promjene: njezina mama mijenja zaposlenje, zbunjena je osjećajima koje gaji prema dvojici dječaka, smiješi joj se filmska karijera, a sve se to događa na kraju školske godine… 

"I što sad?" je roman uz koji će se dijete zabaviti, ali i naučiti kako je važno biti uporan i optimističan.

***

Sanja Pilić najčitanija je naša dječja književnica. O njenoj popularnosti među djecom i mladima dovoljno govori činjenica da joj se naslovi godinama nalaze na popisu najposuđivanijih knjiga u knjižnicama. Autorica je velikog broja naslova i slikovnica, od kojih su neki ušli i u obaveznu lektiru za djecu i mlade. Dobitnica je više prestižnih nagrada poput Nagrade „Grigor Vitez“, Nagrade „Ivana Brlić Mažuranić“,  Nagrade „Kiklop“, Diplome časne liste IBBY-ja i mnogih drugih.

Sanja Pilić profilirala se kao književnica koja piše za razne uzraste – od onih koji još ne znaju čitati, preko onih koji vježbaju čitanje, do naprednijih čitatelja do 15 godina starosti.

Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu.  Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom.  Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik.  Živi i radi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –