Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Pilić

Pošalji mi poruku!

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 10/2016.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789531420365
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Pošalji mi poruku!" knjiga je u kojoj je glavni lik trinaestogodišnja Sofija koja, baš poput većine njenih vršnjaka, komunicira sa svijetom pomoću YouTubea. Videom bilježi svakodnevnicu i svoje osjećaje. Tu je i zagonetni Mat koji je šutljiv i distanciran.

Tajanstvenost tog dječaka odvest će čitatelja u neke nove teme…

Baš kao i uvijek, Sanja Pilić precizno pogađa teme za djecu koje su im bliske, razumljive i redovito donose određene poruke i poučne primjere. Priča je to koja prikazuje opasnost svijeta užurbanosti, mnoštva informacija, različitih medija i društvenih mreža. Kako se uvijek trudi biti aktualna, autorica ponovno na svoj svjež, duhovit i šarmantan način propitkuje vrijeme u kojem se i odrasli i djeca skrivaju ispod uljepšanih fotografija na raznim društvenim mrežama i lažno sretnih poruka koje izmjenjuju. Možemo li biti iskreniji, imati prave prijatelje ili je sve igra u virtualnom svijetu?

Sanja Pilić svojim romanom nudi mladima da u slobodi koja ih okružuje u odrastanju biraju pravi put i ne zapnu na preprekama današnjice. Donoseći drugačiji pogled na dječju realnost, autorica olakšava upoznavanje djece i roditelja, a pomaže da i djeca pronađu sebe kroz likove i priče maštovitih junaka.

Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu.  Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom.  Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik.  Živi i radi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –