Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Pilić

Mala torba, velika sloboda

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 03/2011.
  • 232 str., tvrdi platneni uvez
  • ISBN 9789531408752
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka se sastoji od 31 priče od kojih se neke prvi put tiskaju u ovoj knjizi. Kako sugerira moto iz prvog dijela knjige Ako se želite rješiti problema u životu, najjednostavniji način je da promjenite stil odijevanja, riječ je o pričama o ženama i za žene, pričama koje na duhovit način pripovijedaju o problemima s kojima se u svakodnevnom životu susreću žene, studentice, majke, učenice, djevojčice.

Kao takva ona mora biti zanimljiva i muškarcima kojima je najbolje da sve ženske tajne saznaju čitajući je. Sama priča "Mala torba, velika sloboda" mjesecima se slala mailom na mnoge adrese i postala svojevrsnim manifestom ženske slobode pisanim na osebujan i duhovit način. 

Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu.  Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom.  Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik.  Živi i radi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –