Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Pilić

Ljubavi različite, pjesme razne

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 05/2006.
  • 123 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532230572
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pred nama je nova zbirka poezije Sanje Pilić koja nam donosi pregršt pjesama o ljubavi i svakodnevnici te životu jedne moderne žene pred kojom su svaki dan svi izazovi svake od nas: kako odgojiti djecu u današnjem svijetu, kako namaći novac potreban za život, kako pronaći svoje mjesto i osobnu sreću, kako se nositi s malim i velikim ljubavima koje nam život donosi.

Poezija Sanje Pilić zrcalo je u kojem se može ogledati svaka žena ali i oni koji te žene vole: pregledno i jednostavno za svakoga, gotovo u prvom licu, ali istodobno, bolno i ironično, gorko i stvarno vlastitoj samoći, sreći, veselju, ljubavi i obiteljskom životu. Naši životi, događaji oko nas pretočeni su ovdje u neobičnu ljubavnu poeziju i opisuju sve one trenutke u ljubavnim vezama koji se dugo pamte.

Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Osnovnu školu i školu primijenjene umjetnosti završila je u Zagrebu. Kako sama autorica navodi za «odrasle, romantične i tužne» objavila je 2 zbirke priča: «Ah, ludnica» (Globus, 1986.) i «Tjeskoba šutnje» (Revija, 1990.). Iza nje je i nekoliko zbirki poezije: «Ženske pjesme» (Mozaik knjiga, 2000.,2001.), «Faktor uspjeha» (Mozaik knjiga, 2002. 2003.) i još ponešto: «Različitosti, od vrijeđanja do umorstva - priča Leti, Marta, leti» (Ljevak, 2003.); «Znala sam da moram izabrati drugačiji život» (Mozaik knjiga 2003., 2004.). Autorica je brojnih knjiga za djecu.

Dobitnica je druge nagrade «Večernjeg lista» za kratku priču 1981. godine, druge nagrade za radioigru «O kome se to radi» Radio-Študenta i revije «Literatura» 1990. (Slovenija), nagradu «Grigor Vitez» za knjigu «O mamama sve najbolje»,( 1990. god.), nagradu «Ivana Brlić- Mažuranić» za knjigu «Mrvice iz dnevnog boravka» ( 1995. god.) i za knjigu «Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije» (2001. god.) i ponovno nagradu «Grigor Vitez» za knjigu «Sasvim sam popubertetio» (2002. god.). Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.

Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu.  Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom.  Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik.  Živi i radi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –