Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miro Gavran ×

Najava • 11.04.2023.

Razgovor 'Znanost i vjera kroz kulturu'

Razgovor 'Znanost i vjera kroz kulturu' održat će se 11. travnja u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu u cilju promišljanja o važnom pitanju: možemo li se samo tako olako odreći dubljeg promišljanja o smislu svekolikog postojanja? O temi razgovaraju Anja Šovagović i Miro Gavran. Voditeljica je Tončica Čeljuska.
Najava • 09.04.2019.

Promocija knjige 'Priče o samoći' Mire Gavrana

Mozaik knjiga i Društvo hrvatskih književnika organiziraju promociju knjige 'Priče o samoći' Mire Gavrana, koja će se održati u utorak 9. travnja 2019. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb).
Najava • 01.02.2019.

Deveti GavranFest u Njemačkoj

Deveti GavranFest, međunarodni kazališni festival na kojem se izvode isključivo kazališni tekstovi hrvatskog književnika Mire Gavrana održat će se 1., 2. i 3. veljače 2019. u Sensemble Theatreu u Augsburgu u Njemačkoj. Na festivalu će biti izvedeno pet predstava iz Austrije, Hrvatske i Njemačke...
Najava • 23.03.2017.

Miro Gavran gost Novozagrebačke tribine

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera, u četvrtak 23. ožujka gostuje Miro Gavran. Voditeljica tribine Maja Hrgović razgovarat će s autorom o njegovom najnovijem romanu 'Nekoliko ptica i jedno nebo', o mjuziklima Pacijent i Byron za koje je napisao libretto i premijerama Teatra Gavran. Ulomke iz romana čita glumac Robert Kurbaša.
Vijest • 13.01.2016.

Miro Gavran nominiran za Andersenovu nagradu 2016.

Hrvatski književnik Miro Gavran, dobitnik brojnih nagrada i jedan od najprevođenijih (na 38 jezika) i najizvođenijih naših autora u inozemstvu, nominiran je za Andersenovu nagradu 2016.
Najava • 19.09.2015.

Kazalište Trešnja najavljuje novi program posvećen hrvatskim autorima i knjizi općenito

Pod nazivom Kazalište i knjiga, svake subote popodne u predvorju kazališta Trešnja, u suradnji s velikim, ali i manjim nakladnicima, održavat će se druženje književnika i djece, radionice, razmjene knjiga, prodaja knjiga za djecu po popularnim cijenama i slično.