Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.04.2019.

Promocija knjige 'Priče o samoći' Mire Gavrana
Održava se
09.04.2019. u 12h

Miro Gavran

Priče o samoći Gavran Miro

Mozaik knjiga i Društvo hrvatskih književnika organiziraju promociju knjige "Priče o samoći" Mire Gavrana, koja će se održati u utorak 9. travnja 2019. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I, Zagreb). 


Trideset godina nakon objavljivanja zbirke priča "Mali neobični ljudi" (1989.), koja je imala čak pet izdanja, Miro Gavran izlazi pred čitatelje sa zbirkom "Priče o samoći" u kojoj na još sugestivniji i koncizniji način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom – tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je autor sabrao deset neobičnih priča čiji će vam se junaci krišom zavući pod kožu.

U njihovim tugama, razočaranjima, radostima i emocijama s lakoćom ćete pronaći i djeliće svoga života. Najprevođeniji hrvatski književnik ponovno je napisao knjigu za književne sladokusce koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Na promociji sudjeluju:

Miro Gavran: Priče o samoći

Miro Gavran suvremeni je hrvatski autor. Djela su mu prevedena na 40 jezika. Njegove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je otprilike 350 kazališnih premijera diljem svijeta koje je pogledalo više od četiri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima. Taj kazališni festival od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom GAVRANFEST.

Miro Gavran

Priče o samoći

  • Mozaik knjiga 03/2019.
  • 170 str., meki uvez
  • ISBN 9789531425124
  • Cijena 99.00 kn

U zbirci priča Mire Gavrana 'Priče o samoći' autor na sugestivni i koncizni način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom - tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je Gavran sabrao deset neobičnih priča o junacima u čijim će tugama, razočaranjima, radostima i emocijama... čitatelji s lakoćom pronaći i djeliće svoga života. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –