Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Mozaik knjiga ×

Razgovor • 19.02.2019.

Zoran Maljković : Nakladnici trebali imati dva direktora koji bi bili ravnopravni: programskog i ekonomsko-prodajnog

Ponekad objavimo neki rukopis za koji unaprijed znamo da neće biti neki hit, ili ulažemo u nešto što za što procijenimo da će, možda jednom biti a u te naslove ulažemo zaradu od komercijalnih knjiga. Cijeli nakladnički svijet tako funkcionira, potpore kao takve ne postoje u ozbiljnom nakladničkom svijetu.
Najava • 31.01.2019.

Mozaik knjiga predstavlja novi roman Ratka Cvetnića 'Blato u dvorištu'

U četvrtak 31. siječnja 2019. u knjižari Hoću knjigu (Megastore) (Bogovićeva ulica 7, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novi roman Ratka Cvetnića "Blato u dvorištu". Sudjeluju: Ratko Cvetnić, Vedran Kukavica i Šiško Majcan Horvat.
Najava • 13.06.2018.

Mozaik knjiga predstavlja knjige 'Sve što sam naučila' i 'Sabrane pjesme' autorice Sanje Pilić

U srijedu 13. lipnja 2018. u 19 sati u BULLDOG clubu (Bogovićeva 6, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će knjige 'Sve što sam naučila' i 'Sabrane pjesme' autorice Sanje Pilić.
Najava • 05.04.2018.

Mozaik knjiga predstavlja novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'

U četvrtak 5. travnja u 18 sati u Bulldog Clubu (Bogovićeva 6, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'. Knjiga je to eseja – ili feljtona – o raznim fenomenima karakterističnim za treću dob, pri čemu Pavličić temi pristupa na izrazito vedar način, čak i humoristično.
Najava • 15.03.2018.

Mozaik knjiga predstavlja novu knjigu književnog dvojca Larí Marí 'Bremenita šutnja'

U četvrtak, 15. ožujka 2018. u 18 sati, u knjižari Hoću knjigu Megastore (Bogovićeva 7, Zagreb) Mozaik knjiga organizira promociju četvrte knjige književnog dvojca Larí Marí 'Bremenita šutnja'.
Najava • 16.12.2006.

Hrvatska regionalna kuharica

U subotu, 16. prosinca 2006. u 12 sati, u knjižari Mozaika knjiga, City Center One, Jankomir 33, Zagreb, održati će se predstavljanje knjige «Hrvatska regionalna kuharica», nastale suradnjom autora Božice Mirić i Drage Vukušića. U ovoj su kuharici autori na jednome mjestu ponudili velik izbor hrvatskih autohtonih jela iz svih hrvatskih regija, nastojeći, uz neznatne intervencije s obzirom na bogatstvo...
Najava • 23.10.2006.

Promocija nove zbirke pjesama Sanje Pilić

U ponedjeljak, 23. listopada 2006. u 19:00 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Trg Petra Preradovića 5, Zagreb, održati će se promocija nove zbirke pjesama autorice Sanje Pilić - «Ljubavi različite, pjesme razne» , u izdanju Mozaik knjige. Knjigu će predstaviti Iva Grgić, urednik biblioteke Mozaik Zoran Maljković, Miroslav Mićanović i sama autorica Sanja Pilić.
Najava • 18.05.2006.

Promocija 'Profesorice iz snova' Mire Gavrana

U četvrtak, 18. svibnja 2006. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4, u Zagrebu, s početkom u 12.00 sati održati će se promocija najnovijeg romana za djecu "Profesorica iz snova" autora Mire Gavrana u izdanju Mozaik knjige. Roman donosi duhovitu priča o zaljubljivanju i otkrivanju tajni ljubavi i pogreškama koje se mogu počiniti u ljubavnim odnosima, a promovirati će ga Zoran Maljković,...