Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.05.2019.

Promocija romana Gorana Tribusona 'Otac od bronce'
Održava se
08.05.2019. u 18h

Goran Tribuson: Otac od bronce

Otac od bronce Tribuson Goran

Promocija knjige Otac od bronce autora Gorana Tribusona (Mozaik knjiga, 2019) održat će se u srijedu 8. svibnja u knjižari Znanje (Gajeva ulica 1, Zagreb) s početkom u 18 sati.

„Otac od bronce“ novi je roman Gorana Tribusona, jednog od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika. Knjigu će uz autora, predstaviti Julijana Matanović (autorica) i Denis Derk (novinar).


Nakon nekoliko godina provedenih u Austriji gdje se bavio mutnim poslovima i bez prevelikih kontakata s vlastitom obitelji, Žak Kralj vraća se u rodni grad gdje ga čekaju tetka, rat koji kuca na vrata i mrtav otac s kojim se nije rastao u dobrim odnosima.

Povratak ovog karizmatičnog junaka, kakve na stranice vrhunske proze zna dovesti samo Goran Tribuson, bit će otvaranje svojevrsne Pandorine kutije koje će mnogim ljudima oko njega zauvijek promijeniti život. Bivši školski kolege, obiteljski odvjetnici i liječnici, propuštene ljubavne prilike, prevareni muževi, konvertiti što preko noći mijenjaju uniforme i zastave, živopisni su likovi ovoga romana koji, osim što sjajno i točno evocira jedno vrijeme, donosi jednu od najljepših ljubavnih priča novije hrvatske književnosti. (Mozaik knjiga)

 

Goran Tribuson je jedan od najvažnijih predstavnika tzv. žanrovske proze u Hrvatskoj, i što je još važnije, jedan je od ponajboljih i najčitanijih hrvatskih prozaika. Književnu karijeru započeo je početkom sedamdesetih s generacijom borgesovaca, ispisujući tzv. fantastičku književnost, da bi mu kasnije radove obilježio zaokret prema stvarnosnoj prozi, s izrazitim socijalnim backgroundom i naglašeno prisutnim elementima rock-kulture. Tribusonov se prozni opus, osim opsežnošću, odlikuje i žanrovskom razvedenošću, tematskom raznolikošću i poetičkim mijenama. Ono što ostaje nepromjenjivim kao poveznica toga raznolikog opusa jest uklanjanje svakoj ideologizaciji, pripovjedačka vještina, visoka zanatska razina i stalna svijest o potrebama čitatelja kao krajnjega "korisnika" literature. Piše još i televizijske i filmske scenarije.

Goran Tribuson

Otac od bronce

  • Mozaik knjiga 03/2019.
  • 492 str., meki uvez
  • ISBN 9789531424882
  • Cijena 129.00 kn

'Otac od bronce' novi je roman Gorana Tribusona, jednog od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika. Nakon nekoliko godina provedenih u Austriji gdje se bavio mutnim poslovima i bez prevelikih kontakata s vlastitom obitelji, Žak Kralj vraća se u rodni grad gdje ga čekaju tetka, rat koji kuca na vrata i mrtav otac s kojim se nije rastao u dobrim odnosima...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –