Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Goran Tribuson ×

Preporuka • 14.08.2023.

Pavao Pavličić : Galerija

Zaključak koji se nametao tijekom iščitavanja ovih zapisa, a shvatili smo to i ranije, kroz život, jest da su najveći ljudi jednostavni, ležerni i zaigrani, da premda nam djeluju bogoliko, nisu savršeni, a pogotovo nisu bez strahova i dvojbi, ali zato su strastveni, fokusirani i predani, maksimalno zaokupljeni svojim interesima i pasijama, a neskloni konvencionalnostima, šupljim formama, predrasudama.
Razgovor • 14.12.2022.

Goran Tribuson : Više od kritičara eksperata volim inteligentne čitatelje

Moja sasvim neobična situacija je u tome što nakon što napišem knjigu nemam o njoj nikakav vrijednosni stav. Ne znam je li odlična, ili je naprosto smeće. Da bih došao do te tajanstvene odgonetke uopće ne konzultiram kritičare, nego nekoliko svojih intimnih prijatelja i prijateljica, koji znaju otkriti gdje su vrijednosti, a gdje vrebaju skrivene mane.
Najava • 04.10.2021.

Stručni kolokvij o kriminalističkom romanu u Hrvatskoj

Centar za kulturu Trešnjevka organizira stručni kolokvij o kriminalističkom romanu u Hrvatskoj pod nazivom 'Ritam zločina u Cekate-u', s ciljem upoznavanja s tradicijom kriminalističkog romana u našoj nacionalnoj književnosti. Moderatorica, voditeljica i urednica je hrvatska književnica Julijana Matanović.
Najava • 12.11.2019.

42. Interliber, Premium program – sadržaj i doživljaj!

U okviru Premium programa na Interliberu, svoje nove knjige predstavit će Rade Jarak, Igor Rudan, Goran Tribuson, a uz njih će gostovati i Damir Karakaš i Maša Kolanović, te Luka Modrić koji će predstaviti svoju autobiografiju 'Moja igra'. Održat će se i nekoliko tribina od kojih izdvajmo onu o zvučnoj/audio i e-knjizi u Hrvatskoj.
Vijest • 28.10.2019.

Dodjelom književne nagrade 'Fran Galović' Goranu Tribusonu završena je Galovićeva jesen 2019

Književnu nagradu 'Fran Galović' za najbolju knjigu na temu identiteta i zavičaja dobio je Goran Tribuson za roman 'Otac od bronce'. Najviše glasova čitatelja dobio je Zoran Žmirić za roman 'Pacijent iz sobe 19', a nagrade 'Mali Galović' osvojili su Lovro Halaček, Martin Barberić i Ivana Kos.
Kritika • 17.12.2008.

Goran Tribuson : Divlja plaža

Tribusonova je "Divlja plaža" fino izbalansirani spoj kriminalističkog, ljubavnog i socijalnog romana, odnosno mračna priča u čijem je središtu gotovo 60-godišnji nekadašnji pripadnik Legije stranaca i vojnik, a sada bagerist na ilegalnoj šljunčari, Žaki. Jedan bagerom iskopan leš naglo će pokrenuti i ubrzati Žakijev život, iako se činilo kako je riječ o "bivšem" čovjeku kojem se sve već dogodilo...
Najava • 24.04.2007.

Palunko utorkom : Goran Tribuson

Palunko utorkom, serija razgovora sa domaćim scenaristima koji se jednom mjesečno održavaju u maloj dvorani kina Tuškanac nakon dva mlada scenarista-režisera – Antonia Nuića i Ognjena Sviličića, ugošćuje Gorana Tribusona, iskušanog scenarista, prozaika, predavača, književnika čiji književni rad obuhvaća preko trideset knjiga koje žanrovski uključuju zbirke pripovijedaka, romane, autobiografske...
Kritika • 08.03.2007.

Goran Tribuson : Kuća u kojoj stanuje vrag

Tribusonov novi roman, iako u naslovu 'ima' vraga, ne nadopunjava fantastičnu dionicu njegove proze. Dapače, kad se razotkrije kako je pod vragom sada već pokojni profesor zapravo mislio svoju nevjernu ženu, koja je njemu nabila rogove, pa je nevjeru, nju i ljubavnika riješio jednim konačnim potezom...