Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.05.2019.

Mozaik knjiga organizira predstavljanje knjige 'Priče o samoći' Mire Gavrana
Održava se
09.05.2019. u 18h

Miro Gavran

Priče o samoći Gavran Miro

Mozaik knjiga organizira promociju knjige "Priče o samoći" Mire Gavrana, koja će se održati u četvrtak 9. svibnja 2019. u Galleria Business Centar (Trg Drage Iblera 10, Zagreb) s početkom u 18 sati.


Trideset godina nakon objavljivanja zbirke priča "Mali neobični ljudi" (1989.), koja je imala čak pet izdanja, Miro Gavran izlazi pred čitatelje sa zbirkom "Priče o samoći" u kojoj na još sugestivniji i koncizniji način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom – tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je autor sabrao deset neobičnih priča čiji će vam se junaci krišom zavući pod kožu.

U njihovim tugama, razočaranjima, radostima i emocijama s lakoćom ćete pronaći i djeliće svoga života.

 

Miro Gavran suvremeni je hrvatski autor čija su djela prevedena na 40 jezika, a Gavranove knjige imaju više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je otprilike 350 kazališnih premijera diljem svijeta koje je pogledalo više od četiri milijuna ljudi.

Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima. Taj kazališni festival od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom GAVRANFEST. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu proteklih dvadesetak godina.

Miro Gavran objavio je deset romana za odrasle: "Zaboravljeni sin", "Kako smo lomili noge", "Klara", "Margita ili putovanje u prošli život", "Judita", "Krstitelj", "Poncije Pilat", "Jedini svjedok ljepote", "Kafkin prijatelj" i "Nekoliko ptica i jedno nebo", te zbirku kratkih priča "Mali neobični ljudi".

Miro Gavran

Priče o samoći

  • Mozaik knjiga 03/2019.
  • 170 str., meki uvez
  • ISBN 9789531425124
  • Cijena 99.00 kn

U zbirci priča Mire Gavrana 'Priče o samoći' autor na sugestivni i koncizni način portretira naše suvremenike, sudbinski određene samoćom - tom dominantnom temom našeg vremena. U knjizi je Gavran sabrao deset neobičnih priča o junacima u čijim će tugama, razočaranjima, radostima i emocijama... čitatelji s lakoćom pronaći i djeliće svoga života. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –