Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 30.01.2019.

Mozaik knjiga predstavlja novi roman Ratka Cvetnića 'Blato u dvorištu'
Održava se
31.01.2019. u 18h

Ratko Cvetnić: Blato u dvorištu

U četvrtak 31. siječnja 2019. s početkom u 18 sati u knjižari Hoću knjigu (Megastore) (Bogovićeva ulica 7, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novi roman Ratka Cvetnića "Blato u dvorištu".  

Sudjeluju:

Blato u dvorištu Cvetnić Ratko

Roman "Blato u dvorištu" Ratka Cvetnića počinje opisom obiteljske fotografije koja je snimljena u turopoljskom selu Brestovcu u lipnju 1965., prije polaska na obiteljski izlet. Obitelj je iz svoje zagrebačke, donjogradske svakodnevice u Brestovec protjerana po završetku Drugog rata, ali pomalo uspijeva rehabilitirati svoj građanski status. Prisjećajući se dana kad je - kao dječak - snimio tu fotografiju, Pripovjedač opisuje osobe na slici: roditelje, brata i sestre, djeda i ostale rođake te uloge koje su imali u obiteljskom i njegovom životu do toga trenutka. Međutim, izlet na koji su krenuli svima će promijeniti živote, a zajednički osjećaj krivnje u mnogome će odrediti njihove daljnje odnose.


Ratko Cvetnić rodio se u Zagrebu 1957. godine. Radi kao sportski dužnosnik u Zagrebačkom športskom savezu. Godine 1997. debitirao je na književnoj sceni ratnom prozom "Kratki izlet", 2009. objavljuje roman "Polusan", a 2013. roman "Povijest Instituta". Dvostruki je dobitnik ugledne nagrade za književnost Gjalski. Djela su mu prevedena na slovenski, poljski, njemački, engleski i nizozemski.

Ratko Cvetnić

Blato u dvorištu

  • Mozaik knjiga 11/2018.
  • 270 str., meki uvez
  • ISBN 9789531424370
  • Cijena 99.00 kn

Roman 'Blato u dvorištu' Ratka Cvetnića počinje opisom obiteljske fotografije koja je snimljena u turopoljskom selu Brestovcu u lipnju 1965., prije polaska na obiteljski izlet. Prisjećajući se dana kad je - kao dječak - snimio tu fotografiju, Pripovjedač opisuje osobe na slici: roditelje, brata i sestre, djeda i ostale rođake te uloge koje su imali u obiteljskom i njegovom životu do toga trenutka...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –