Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.04.2018.

Mozaik knjiga predstavlja novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'
Održava se
05.04.2018. u 18h

Pavao Pavličić: Pohvala starosti

Pohvala starosti Pavličić Pavao

U četvrtak 5. travnja u 18 sati u Bulldog Clubu (Bogovićeva 6, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novu knjigu Pavla Pavličića "Pohvala starosti".

O knjizi će govoriti:

- Zoran Maljković, urednik
- Jagna Pogačnik, književna kritičarka
- Nada Mirković, novinarka

uz prisustvo autora knjige Pavla Pavličića.

 

"Pohvala starosti" niz je eseja – ili feljtona – o raznim fenomenima karakterističnim za treću dob, pri čemu se temi pristupa na izrazito vedar način, čak i humoristično. Pripovijedanje je podijeljeno na četiri dijela: Fiziologija, Psihologija, Sociologija i Filozofija, gdje već sami naslovi dovoljno govore o čemu je riječ, a svaki dio sadrži desetak ogleda o mukama i radostima staračke dobi.

Budući da je veći dio svoj života posvetio istraživanju starije hrvatske književnosti, upravo definiranjem pojma senex comicus (smiješni starac) započinje svoju novu knjigu, te utvrđuje da i u visokoj dobi strasti ne nestaju, nego se samo skrivaju pred društvenim pritiskom. Starac se ne može riješiti one glavne osobine koja ga najčešće čini smiješnim – silna želja da ne bude star i da svoju okolinu uvjeri kako doista nije. A to vrijedi, tvrdi Pavličić, i u komedijama i u životu.

Pavao Pavličić

Pohvala starosti

  • Mozaik knjiga 02/2018.
  • 210 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531423021
  • Cijena 99.00 kn

'Pohvala starosti' niz je eseja – ili feljtona – o raznim fenomenima karakterističnim za treću dob, pri čemu se temi pristupa na izrazito vedar način, čak i humoristično. Budući da je veći dio svoj života posvetio istraživanju starije hrvatske književnosti, upravo definiranjem pojma 'senex comicus' (smiješni starac) započinje svoju novu knjigu, te utvrđuje da i u visokoj dobi strasti ne nestaju, nego se samo skrivaju pred društvenim pritiskom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –