Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: Marija Ott Franolić • 24.03.2021.

Video-preporuka: Đuro hodalica

Pogledajte video u kojem književna teoretičarka i kritičarka Marija Ott Franolić preporučuje knjigu za djecu Đuro hodalica Ante Tomića i Tomislava Torjanca, koju je lani objavila izdavačka kuća Hena com. Emotivna i topla priča o malenom čvorku koji razvija strah od visine pogodna je za sve uzraste i idealna da se jednog dana nađe na popisu školske lektire. 

– Preporuka za čitanje: Đuro hodalica, Ante Tomić i Tomislav Torjanac –

Marija Ott Franolić doktorirala je na komparativnoj književnosti i godinama se bavi poticanjem čitanja. Organizirala je i vodila čitateljske programe u dječjim vrtićima, srednjim školama, knjižnicama i knjižarama. Drži predavanja o važnosti čitanja i povezanosti čitanja, empatije i kritičkog mišljenja. Piše znanstvene i popularne tekstove i pokrenula je blog Tekstovnica.
 

Slikovnica je preporučena u okviru projekta Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica Marije Ott Franolić koji je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH u okviru sredstava za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ante Tomić Tomislav Torjanac

Đuro Hodalica

  • Hena com 09/2020.
  • 72 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532592948

U ovoj su basni Ante Tomić i Tomislav Torjanac maloga Đuru Hodalicu učinili ne samo književnim junakom, nego i junačinom. Znaju oni da ni među pticama ni među ljudima nije lako biti drugačiji pa je jedan napisao a drugi oslikao priču o jednom čvorku, o klipanima među nama i o slabijima koji jače ne pobjeđuju mišićima nego snagom suosjećanja i praštanja. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –