Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ante Tomić ×

Najava • 11.04.2019.

Književni program Bookvica slavi 10. rođendan!

Deseta godišnjica Bookvice bit će obilježena trodnevnom književnom proslavom na kojoj će gostovati poznati pjesnik i kantautor Zoran Predin, američka spisateljica Katherine Arden. te dvadesetak autora/ica koji će nastupiti u jednoj večeri, od kojih mnoga zvučna imena splitske književne scene.
Najava • 25.05.2018.

'Rasprodano' na Književnom petku - gosti Duško Ljuština i Ante Tomić

Peta tribina Književnog petka u 63. sezoni pod nazivom 'Rasprodano!', u kojoj će urednik i voditelj Nikola Petković razgovarati s Antom Tomićem i Duškom Ljuštinom, održat će se u petak, 25. svibnja Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Galerija Kupola), s početkom u 20 sati.
Najava • 13.12.2017.

Predstavljanje knjige Ante Tomića 'Pogledaj što je mačka donijela'

Predstavljanje nove knjige Ante Tomića 'Pogledaj što je mačka donijela' održat će se u srijedu 13. prosinca u cafe baru/klubu Botaničar u Zagrebu. O knjizi u kojoj i 'kosturi ispadaju iz ormara', govorit će Korana Serdarević, Marina Vujčić i Ante Tomić.
Najava • 06.10.2016.

Novu sezonu Bookvice otvara 'Ustav Republike Hrvatske'

9. sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo započinje u četvrtak, 6. listopada predstavljanjem knjige, scenarija za hit-film književnika Ante Tomića i redatelja Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske'. Uz autore, o knjizi će govoriti Ivica Ivanišević i Renato Baretić.
Najava • 30.09.2016.

Predstavljanje Ustava Republike Hrvatske - knjige Ante Tomića i Rajka Grlića

Predstavljanje knjige 'Ustav Republike Hrvatske' održat će se u petak 30. rujna u zagrebačkom Vinyl baru. Četvrti zajednički scenarij režisera Rajka Grlića i književnika Ante Tomića, predstavit će Ivica Ivanišević, Ksenija Marinković, Dejan Ačimović, Marina Vujčić, Ante Tomić i Rajko Grlić.
Najava • 12.12.2014.

Predstavljanje romana Ante Tomića 'Veličanstveni Poskokovi'

Predstavljanje novog romana Ante Tomića 'Veličanstveni Poskokovi' (Hena com, 2014) održat će se u petak 12. prosinca u 20 sati u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost - Laubi. Tomićeve Poskoke predstavit će i o njima govoriti: Vinko Brešan, Ivica Prtenjača, Marina Vujčić i autor.
Kolumna • 27.11.2006.

Zašto ne štrajka onaj tko bi trebao

Uistinu, kada pregovarački tim Vlade Republike Hrvatske dođe predstavnicima sindikata nastavnika s prijedlogom da se plaće u školama povećaju za stotinu kuna, to je prilika, ako mene pitate, u kojoj bonton možda baš ne bi odobrio upotrebu plamenobacača, ali nimalo ne biste prekršili pravila lijepog ponašanja ako biste odgovorili nogom u prsa. Ta jedna jedina narančasta novčanica kojom je Vlada htjela...
Kolumna • 20.11.2006.

Šverc i intelektualni komerc

Zašto je onda Josip Pečarić uzeo moj tekst u svoju knjigu, bez da me je upitao smije li, a o boljim poslovnim običajima kao što su ugovor i honorar da i ne govorimo? Nemam pojma, ali me je raspizdilo. Najprije zato jer je stariji čovjek posrijedi. Taj Pečarić ima gotovo šezdeset godina i ne vidim nikakvog smisla da mu kažem: “Zar te mama nije naučila da se ne smije krasti?” Ono što je on napravio,...