Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sa(n)jam knjige u Istri ×

Vijest • 29.11.2021.

Memoari Pabla Nerude ovogodišnji dobitnici nagrade Libar za vajk

Po završetku 27. Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su Čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki, te nagrada publike pulskoga sajma Libar za vajk. Nagradu koju čini stilizirana skulptura i novčani iznos od 5000 kn za autora i nakladnika, pripala je memoarima Pabla Nerude 'Priznajem da sam živio' u nakladi Iris Illyrice. Nagradu 'naj' čitatelja dobio je Josip Kovačić.
Najava • 24.11.2021.

Austrijska spisateljica Laura Freudenthaler gostuje u Zagrebu i Puli

Austrijska spisateljica Laura Freudenthaler predstavit će u petak 26. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu svoj roman 'Priča o duhovima'. Uz autoricu, na predstavljanju knjige sudjelovat će književna kritičarka Anda Bukvić Pažin i moderatorica Vlatka Kolarović. Laura Freudenthaler gostovat će i na Pulskom festivalu knjiga i autora...
Najava • 05.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama najavljuje bogatu festivalsku jesen u Puli

U ambijentu između razigrane dječje sobe i ozbiljne knjižare, Dječja knjižara među krošnjama nudi asortiman uz gotovo 3.000 naslova konceptualno podređenih različitim uzrastima te kvalitetan izbor stručne i edukativne literature za roditelje, pedagoge, psihologe i učitelje. Ekskluzivno donosi i knjige na talijanskom jeziku...
Najava • 19.11.2021.

27. Sa(n)jam knjige u Istri – Ljubav, pokreće li i dalje svijet?

Drugi put u ovoj godini Sa(n)jam knjige u Istri tvorničke hale bivše Arena trikotaže pretvara u 'pogon' za knjigu, prostor za knjišku diskusiju i mjesto susreta autora s publikom. Više od pedeset stranih i domaćih autorica i autora gostovat će u Puli od 19. do 28. studenog 2021. kada će kroz gotovo četrdeset programa raspraviti tematski fokus 27. Sajma – Ljubav.
Najava • 04.06.2021.

26. Sa(n)jam knjige u Istri – 'Di smo?'

Uz neizostavni 'Doručak s autorom', 26. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Di smo?' od 4. do 13. lipnja 2021. predstavlja neke od ponajboljih domaćih pjesnika i pjesnikinja u programu 'Poezija liječi', pisce i spisateljice koji nastupaju u premijernom programu 'Nova lice Pule' te mnoštvo novih naslova koji će biti dostupni u velikoj festivalskoj knjižari.
Razgovor • 09.06.2020.

Jurij Andruhovyč: Pokušati smjestiti svijet u knjigu beznadan je posao

Mislim da su moji čitatelji nalik na mene, nemaju to jednostrano razumijevanje onoga što je dobro, što je zlo, u čemu leži odgovornost. Vjerojatno i oni poput mene imaju mentalni sklop koji je usmjeren na igru, također su prilično ironični, jer da bi se moji tekstovi nekome svidjeli, čovjek mora razumjeti ironiju kojom su prožeti.
Razgovor • 21.12.2019.

Sanda Hržić i Darko Rundek : Metafora je najmoćniji oblik nadilaženja pojavnosti

Tek kad je srce očišćeno i oslobođeno, može u sebi ogledati, tj. spoznati, božanski aspekt. Ne radi se o Bogu, ako tako želite imenovati ideju o Apsolutu koji je nepojmljiv u svojoj srži, ali njegova svojstva možemo prepoznavati i njima težiti kroz dobrotu, ljepotu, milosrđe, pravdu itd.