Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sa(n)jam knjige u Istri ×

Vijest • 05.12.2022.

Objavljeni finalisti Književne nagrade Fric 2021/22.

Posljednjeg dana 28. Sa(n)jam knjige u Istri proglašeni su finalisti Književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2021/22. Nagrada se ove godine dodjeljuje po šesti put u organizaciji tjednik Express, a sponzorira je Barcaffe svotom od 75.000 kuna.
Najava • 25.11.2022.

Austrijska književnica Eva Menasse u Zagrebu predstavlja roman 'Dunkelblum'

Austrijska književnica Eva Menasse predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Dunkelblum'. Roman koji pripovijeda o odnosu stanovnika jednog austrijskog gradića prema povijesnoj krivnji, uz autoricu predstavit će Andy Jelčić i Eugenia Ehgartner. Kao ovogodišnja laureatkinja Nagrade Albert Goldstein, Eva Menasse gostuje na ovogodišnjem sajmu knjiga u Puli.
Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je Daši Drndić, a otvara ga László Krasznahorkai

U petak, 25. studenog, počinje 28. Sa(n)jam knjige u Istri, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Svečani uvod u program desetodnevnog festivala knjiga i autora vodit će pulska glumica Dijana Vidušin dok će jazz-ritam ceremoniji u swing maniri 30-ih i 40-ih godina zadati Big Band Pula.
Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri u znaku teme Povratka

U fokusu 28. Sa(n)jam knjige u Istri tema je 'Povratak' koja će otvoriti desetodnevnu raspravu u kojoj će gostovati više od sto uvaženih domaćih i stranih književnih stvaraoca, teoretičara i umjetnika, poput Lászla Krasznahorkaija, Katalin Ladik, Kasimme, Kapke Kassabove, Sofi Oksanen, Eve Menasse, Marte Barone...
Vijest • 29.11.2021.

Memoari Pabla Nerude ovogodišnji dobitnici nagrade Libar za vajk

Po završetku 27. Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su Čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki, te nagrada publike pulskoga sajma Libar za vajk. Nagradu koju čini stilizirana skulptura i novčani iznos od 5000 kn za autora i nakladnika, pripala je memoarima Pabla Nerude 'Priznajem da sam živio' u nakladi Iris Illyrice. Nagradu 'naj' čitatelja dobio je Josip Kovačić.
Vijest • 19.11.2020.

Poezija i nova lica Pule u fokusu 26. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri

ODGOĐENO !!! Uz neizostavni 'Doručak s autorom', u fokusu 26. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri je pjesništvo, premijerni program 'Nova lica Pule' te suradnja sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem čije će glumice i glumci pod paskom redatelja Ivice Buljana i izbornice programa poezije Monike Herceg oživjeti starogradsku jezgru Pule.
Najava • 14.10.2020.

Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Sajam je u Srcima'

ODGOĐENO !!! Sajam se vraća u starogradsku jezgru Pule, animirajući grad na potezu od Kaštela sve do obale. Usponom, kao i okolnim ulicama i trgovima, odzvanjat će vrhunski stihovi u glumačkim interpretacijama, bit će otvorena ordinacija terapije poezijom, a sajamski štandovi uzduž uspona posjetiteljima će ponuditi najbolje knjige hrvatskih izdavača.