Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sa(n)jam knjige u Istri ×

Najava • 04.06.2021.

26. Sa(n)jam knjige u Istri – 'Di smo?'

Uz neizostavni 'Doručak s autorom', 26. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Di smo?' od 4. do 13. lipnja 2021. predstavlja neke od ponajboljih domaćih pjesnika i pjesnikinja u programu 'Poezija liječi', pisce i spisateljice koji nastupaju u premijernom programu 'Nova lice Pule' te mnoštvo novih naslova koji će biti dostupni u velikoj festivalskoj knjižari.
Vijest • 19.11.2020.

Poezija i nova lica Pule u fokusu 26. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri

ODGOĐENO !!! Uz neizostavni 'Doručak s autorom', u fokusu 26. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri je pjesništvo, premijerni program 'Nova lica Pule' te suradnja sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem čije će glumice i glumci pod paskom redatelja Ivice Buljana i izbornice programa poezije Monike Herceg oživjeti starogradsku jezgru Pule.
Vijest • 04.11.2020.

Objavljeni finalisti nagrade 'Libar za vajk' 2020.

Stručno povjerenstvo odabralo je petnaest naslova iz cjelokupne knjižne produkcije nastale u razdoblju od 1. listopada 2019. do 1. listopada 2020., a o dobitnicima nagrade odlučit će posjetitelji 26. Sa(n)jam knjige u Istri. Nagradu “Libar za vajk”, koja uključuje skulpturu autora Mauricija Ferlina i novčani iznos od 5.000 kuna, dobit će i autor i nakladnik nagrađenog djela.
Najava • 14.10.2020.

Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Sajam je u Srcima'

ODGOĐENO !!! Sajam se vraća u starogradsku jezgru Pule, animirajući grad na potezu od Kaštela sve do obale. Usponom, kao i okolnim ulicama i trgovima, odzvanjat će vrhunski stihovi u glumačkim interpretacijama, bit će otvorena ordinacija terapije poezijom, a sajamski štandovi uzduž uspona posjetiteljima će ponuditi najbolje knjige hrvatskih izdavača.
Razgovor • 01.07.2020.

Slavica Ćurković : Čitanje jest intiman čin, ali ne možemo ignorirati nove generacije i njihove sklonosti i navike

Nikoga se, ne treba imati iluziju, na čitanje ne može navići za jedan sat, ali je to dovoljno da mu se promijeni percepcija i da lektirna ili bilo koja druga djela prestane doživljavati kao izvorište teške dosade. Poslije tog koraka i trenutka u kojem oni na književnost prestaju gledati kao na nešto što im škola nameće, otvara se prostor za stvaranje buduće, ozbiljne publike.
Najava • 13.12.2019.

Orhan Pamuk u Puli premijerno predstavlja svoju knjigu 'Istanbul na fotografijama'

VAŽNO: Na žalost, zbog izvanrednih i ozbiljnih obiteljskih problema, Orhan Pamuk, poznati turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, spriječen je doći u Pulu!
Najava • 10.12.2019.

Ruski pisac Sergej Lebedev u Puli i Zagrebu predstavlja roman 'Granica zaborava'

Ruski pjesnik, esejist i novinar Sergej Lebedev (1981.) gostuje u Puli na Sa(n)jam knjige u Istri te u Zagrebu, na tribini Razotkrivanje gdje će predstaviti svoj roman 'Granica zaborava'. Lebedev je već ovim svojim prvijencem dospio na listu deset najboljih romana The Wall Street Journala i priskrbio si usporedbe sa Solženjicinom.