Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sa(n)jam knjige u Istri ×

Razgovor • 14.02.2023.

Sofi Oksanen : Posvojeno dijete narušava ideal biološke obitelji

Biološko dijete postalo nam je obaveza. Ako žena ne može roditi, nešto s njom suštinski nije u redu. Industrija plodnosti ne uništava samo živote žena koje se odlučuju biti donorice, nego i prilike tisuća djece u istočnoeuropskim sirotištima! Posvojeno dijete ruši ideal biološke obitelji i sad, kad se ukazala prilika za genetski modificirano dijete, rijetki žele posvajati.
Vijest • 05.12.2022.

Objavljeni finalisti Književne nagrade Fric 2021/22.

Posljednjeg dana 28. Sa(n)jam knjige u Istri proglašeni su finalisti Književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2021/22. Nagrada se ove godine dodjeljuje po šesti put u organizaciji tjednik Express, a sponzorira je Barcaffe svotom od 75.000 kuna.
Najava • 25.11.2022.

Austrijska književnica Eva Menasse u Zagrebu predstavlja roman 'Dunkelblum'

Austrijska književnica Eva Menasse predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Dunkelblum'. Roman koji pripovijeda o odnosu stanovnika jednog austrijskog gradića prema povijesnoj krivnji, uz autoricu predstavit će Andy Jelčić i Eugenia Ehgartner. Kao ovogodišnja laureatkinja Nagrade Albert Goldstein, Eva Menasse gostuje na ovogodišnjem sajmu knjiga u Puli.
Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je Daši Drndić, a otvara ga László Krasznahorkai

U petak, 25. studenog, počinje 28. Sa(n)jam knjige u Istri, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Svečani uvod u program desetodnevnog festivala knjiga i autora vodit će pulska glumica Dijana Vidušin dok će jazz-ritam ceremoniji u swing maniri 30-ih i 40-ih godina zadati Big Band Pula.
Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri u znaku teme Povratka

U fokusu 28. Sa(n)jam knjige u Istri tema je 'Povratak' koja će otvoriti desetodnevnu raspravu u kojoj će gostovati više od sto uvaženih domaćih i stranih književnih stvaraoca, teoretičara i umjetnika, poput Lászla Krasznahorkaija, Katalin Ladik, Kasimme, Kapke Kassabove, Sofi Oksanen, Eve Menasse, Marte Barone...
Najava • 04.06.2021.

26. Sa(n)jam knjige u Istri – 'Di smo?'

Uz neizostavni 'Doručak s autorom', 26. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Di smo?' od 4. do 13. lipnja 2021. predstavlja neke od ponajboljih domaćih pjesnika i pjesnikinja u programu 'Poezija liječi', pisce i spisateljice koji nastupaju u premijernom programu 'Nova lice Pule' te mnoštvo novih naslova koji će biti dostupni u velikoj festivalskoj knjižari.
Vijest • 04.11.2020.

Objavljeni finalisti nagrade 'Libar za vajk' 2020.

Stručno povjerenstvo odabralo je petnaest naslova iz cjelokupne knjižne produkcije nastale u razdoblju od 1. listopada 2019. do 1. listopada 2020., a o dobitnicima nagrade odlučit će posjetitelji 26. Sa(n)jam knjige u Istri. Nagradu “Libar za vajk”, koja uključuje skulpturu autora Mauricija Ferlina i novčani iznos od 5.000 kuna, dobit će i autor i nakladnik nagrađenog djela.