Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sa(n)jam knjige u Istri ×

Razgovor • 02.03.2024.

Magdalena Vodopija : Knjižara i nije knjižara ako nije mjesto susreta

Novi model otkupa knjiga pomalo je ishitren i nedovoljno razrađen. Zato je sad jako bolan za izdavače i naporan za knjižničare. U osnovi to nije loša ideja ako se razmišljalo o knjižarama, samo je prekasno stigla. Sad bi, valjda, knjižari trebali učiniti ono što je prije više 20 godina učinjeno njima: rušiti izdavačima prokušane i razrađene načine prodaje knjižnicama, u koje su puno uložili.
Najava • 24.11.2023.

29. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je stripu i nosi naslov 'Život u oblacima'

Ovogodišnji, 29. Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 24. studenog do 3. prosinca u Puli, gdje će okupiti više od stotinu domaćih i inozemnih autora u stotinjak vrhunskih programa. Centralna tema Sajma nosi naslov 'Život u oblacima' i posvećena je stripu o kojem će govoriti počasni gost i jedan od najvećih svjetskih strip autora, Milo Manara te eminentni inozemni i domaći autori i autorice.
Razgovor • 14.02.2023.

Sofi Oksanen : Posvojeno dijete narušava ideal biološke obitelji

Biološko dijete postalo nam je obaveza. Ako žena ne može roditi, nešto s njom suštinski nije u redu. Industrija plodnosti ne uništava samo živote žena koje se odlučuju biti donorice, nego i prilike tisuća djece u istočnoeuropskim sirotištima! Posvojeno dijete ruši ideal biološke obitelji i sad, kad se ukazala prilika za genetski modificirano dijete, rijetki žele posvajati.
Vijest • 05.12.2022.

Objavljeni finalisti Književne nagrade Fric 2021/22.

Posljednjeg dana 28. Sa(n)jam knjige u Istri proglašeni su finalisti Književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2021/22. Nagrada se ove godine dodjeljuje po šesti put u organizaciji tjednik Express, a sponzorira je Barcaffe svotom od 75.000 kuna.
Najava • 25.11.2022.

Austrijska književnica Eva Menasse u Zagrebu predstavlja roman 'Dunkelblum'

Austrijska književnica Eva Menasse predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Dunkelblum'. Roman koji pripovijeda o odnosu stanovnika jednog austrijskog gradića prema povijesnoj krivnji, uz autoricu predstavit će Andy Jelčić i Eugenia Ehgartner. Kao ovogodišnja laureatkinja Nagrade Albert Goldstein, Eva Menasse gostuje na ovogodišnjem sajmu knjiga u Puli.
Najava • 05.11.2021.

Dječja knjižara među krošnjama najavljuje bogatu festivalsku jesen u Puli

U ambijentu između razigrane dječje sobe i ozbiljne knjižare, Dječja knjižara među krošnjama nudi asortiman uz gotovo 3.000 naslova konceptualno podređenih različitim uzrastima te kvalitetan izbor stručne i edukativne literature za roditelje, pedagoge, psihologe i učitelje. Ekskluzivno donosi i knjige na talijanskom jeziku...
Najava • 04.06.2021.

26. Sa(n)jam knjige u Istri – 'Di smo?'

Uz neizostavni 'Doručak s autorom', 26. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Di smo?' od 4. do 13. lipnja 2021. predstavlja neke od ponajboljih domaćih pjesnika i pjesnikinja u programu 'Poezija liječi', pisce i spisateljice koji nastupaju u premijernom programu 'Nova lice Pule' te mnoštvo novih naslova koji će biti dostupni u velikoj festivalskoj knjižari.