Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.02.2017.

Krnja književnost : Marinko Koščec
Održava se
28.02.2017. u 19h

Marinko Koščec

Na tribini Krnja književnost u Booksi gostuje Marinko Koščec, docent na Odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Koščec je autor šest romana, zbirke eseja i prijevoda suvremene francuske proze, studije o Houellebecqu i urednik antologije francuske kratke priče "Mrmor u mraku". U studenom prošle godine njegovu je bibliografiju dopunio novi roman "U potrazi za početkom kruga" (Sandorf, 2016), već kritički pohvaljen.

Voditelj tribine Tomislav Augustinčić u razgovoru s piscem krenut će od protagonista romana i njihovog kompliciranog života, teških odnosa, problematičnih obitelji te proširiti diskusiju na stanja koja jednako odlikuju naše današnje društvo koliko i specifične živote protagonista.

"Ovo je tvoj život" rečenica je kojom počinje "U potrazi za početkom kruga". Kakav je to život? Tema hrane proteže se kroz cijeli roman i nameće pitanje koje je mjesto hrane danas u našim životima i što njome kompenziramo. Što sve, kako i zašto toliko "jedemo", kako gutamo lifestyle a kako književnost, neka su od pitanja o kojima će biti riječi na ovoj tribini.

Marinko Koščec

U potrazi za početkom kruga

  • Sandorf 11/2016.
  • 224 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537715892
  • Cijena 95.00 kn

Sedmi roman Marinka Koščeca mnogoslojna je priča puna pronicavih uvida, prožeta duhovitošću i ironijom, koja kroz prizmu protagonistove svijesti secira pojedinačno ponašanje i kolektivne bolesti. Osnovnu nit čini gotovo hermetičan odnos muškarca i žene koji ostaju zajedno unatoč sve težim prijeporima i nezaobilaznim odjecima onoga što se u društvenoj stvarnosti naziva krizom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –