Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marinko Koščec

U potrazi za početkom kruga

  • Nakladnik: Sandorf
  • 11/2016.
  • 224 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537715892
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Ovo je tvoj život." Tom rečenicom započinje sedmi roman Marinka Koščeca i doista, ono što nam se potom rastvara pred očima jest naš život, ljudi koji nas okružuju, naše doba, naši prostori. Mnogoslojna je to priča puna pronicavih uvida, prožeta duhovitošću i ironijom koja kroz prizmu protagonistove svijesti secira pojedinačno ponašanje i kolektivne bolesti.

Osnovnu nit čini gotovo hermetičan odnos muškarca i žene koji ostaju zajedno unatoč sve težim prijeporima i nezaobilaznim odjecima onoga što se u društvenoj stvarnosti naziva krizom, premda je preraslo u permanentno stanje. Tu je i široka galerija sporednih likova: promašenih, nezadovoljnih individua, gubitnika koji svojim sudbinama personificiraju raznovrsne zablude, slijepe ulice i bjegove u vlastite umišljaje.

Britka anatomija, crnohumorna kritičnost, erotski zanos, duboka introspektivnost, elegancija izraza, Koščec sve to spaja u eksplozivnu cjelinu u ovom časomice gorkom i ganutljivom putovanju prema tajanstvenom ishodištu najavljenom na početku.

Marinko Koščec rođen je 1967. u Zagrebu. Autor je romana: "Otok pod morem" (1999), "Netko drugi" (2001, nagrada ‘Meša Selimović’), "Wonderland" (2003, nagrada V.B.Z.), "To malo pijeska na dlanu" (2005), "Centimetar od sreće" (2008) i "Četvrti čovjek" (2011).

Ostale knjige: zbirka eseja i prijevoda "Skice za portret suvremene francuske proze" (2003), studija "Michel H. – mirakul, mučenik, manipulator" (2007), antologija "Mrmor u mraku" (2007).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –