Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 02.07.2020.

PODCAST: Tanja Mravak čita ulomak iz zbirke 'Naša žena'

Tanja Mravak (foto/ilustracija: MV)

Zbirka Naša žena (Hena com, 2017.) donosi jedanaest priča koje većinom govore o različitim obiteljskim odnosima i njihovim akterima, pa bilo to i iz perspektive ljubavnice – manipulantice, kao u antologijskoj naslovnoj priči i psihološkoj studiji koju nam je Tanja ovom prilikom pročitala.

Pa poslušajmo:

– PODCAST: Tanja Mravak - Naša žena –

Moderna vremena · PODCAST: Tanja Mravak - Naša žena

Tanja Mravak rođena je u Sinju 1974. Živi u Splitu gdje radi u Centru za autizam. Kratkim pričama osvojila je nagradu Ekran priče i Prozak, a priče su joj dva puta uvrštene u izbor najboljih hrvatskih priča. Prvom zbirkom priča Moramo razgovarati, Algoritam, Zagreb, 2010., osvojila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010., nagradu Slavić za autorski prvijenac Društva hrvatskih književnika i posebno priznanje „Slobodne Dalmacije“ za kulturu. Dugogodišnja je sudionica festivala usmenog pripovijedanja Pričigin u Splitu. Kolumnistica je Jutarnjeg lista.

Snimila: Tanja Mravak
Obrada zvuka: Tomislav Hleb
Urednica: Iva Perković

Tanja Mravak

Naša žena

  • Hena com 10/2017.
  • 196 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591859
  • Cijena 109.00 kn

Nova zbirka priča Tanje Mravak 'Naša žena' donosi jedanaest priča koje govore o ljubavnim vezama, te o različitim obiteljskim odnosima i njihovim akterima. Minimalnim i realističkim sredstvima Tanjine priče pletu dinamične fabule o životu običnih ljudi u običnim situacijama koje otkrivaju izrečenu ili češće prešućenu, u pravilu unutarnju, osobnu dramu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –