Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marijo Glavaš ×

Razgovor • 01.01.2018.

Marijo Glavaš : Poezija je automobil koji je jučer prošao ulicom koju nisam odabrao jer mi se išlo kraćim putem

Imam već neko vrijeme gadan osjećaj u grlu i želucu koji me drži u uvjerenju kako može ne znam kako važna vijest biti objavljena na svim portalima, u novinama, na radiju, televiziji, ne znam što se može dogoditi, ali prosječnom čovjeku današnjice ništa neće biti važnije od rezolucije prednje selfie kamere smartphonea. To je trenutno najvažnija stvar na ovoj čestici prašine na kojoj smo se namnožili.
Najava • 12.12.2017.

Marijo Glavaš predstavlja zbirku 'Permutacije' u Zadru

U književnom klubu Knjigozemska u Zadru gostuje mladi, a već kultni pjesnik, kritičar i književni promotor Marijo Glavaš. Glavaš će u Knjigozemskoj promovirati svoju najnoviju knjigu pjesama 'Permutacije', te pričati o iskustvima pjesnika, informatičara, organizatora Pričigina.
Kritika • 26.11.2015.

Luka Bekavac : Policijski sat

Luka Bekavac je, kako bi rekao Veselko Tenžera, Pisac s velikim slovom 'P'. Autor koji umije ispripovijedati roman kao slagalicu načinjenu od minijaturnih remekdjela: slučajnosti, detalja i predmeta kojima drugi ne bi pridali nikakvu važnost, a koje on oživljava iz apokaliptične odbačenosti upuhujući u njih kaleidoskopsku ljepotu postojanja.
Najava • 22.10.2014.

Disku(r)sija : Jovica Ivanovski i Siniša Kekez

Makedonski pjesnik Jovica Ivanovski, stipendist rezidencijalnog programa Udruge Kurs, gostuje na tribini Disku(r)sija, koja će se održati u srijedu 22. listopada, u 20 sati u splitskoj Kavani Le Monde. Drugi gost ove večeri poezije, koju moderira Marijo Glavaš je splitski pjesnik i novinar Siniša Kekez.
Razgovor • 24.01.2014.

Luka Bekavac : Nikada ne polazim od neke potpuno formulirane teme ili teze

To skupljanje nikada ne izgleda kao pričanje priče, kao početak koji zatim (djelovanjem nekog “samostalnog” lika) vodi ravno prema kraju. Prije podsjeća na puzzle ili, suvremenijom metaforom, torrent: slika koju tražim popunjava se materijalima simultano “duž” ukupnosti teksta, nevezano uz točke početka i kraja.
Kritika • 15.06.2011.

Luka Bekavac : Drenje

Vijest • 02.03.2011.

Tei Tulić nagrada 'Prozak' a Mariju Glavašu nagrada 'Na vrh jezika' za 2010.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina dodijelio je Tei Tulić za rukopis romana radnog naslova "Soba za rakove", a nagradu za poeziju "Na vrh jezika" zaslužio je Marijo Glavaš.