Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Olja Savičević Ivančević ×

ČITAONICA • 04.11.2015.

Olja Savičević Ivančević : Pismo sjetnog psa

[EKSKLUZIVNO] Sjećate li se, možda, zgodnog mješanca šnaucera i tkoznakojeg psa iz naše ulice kojeg ste nazvali Zaljubljeni Shakespeare? Objavljujemo jedno od desetak "pisama glasnim ljubavnicima" koja prate radnju novog romana u rukopisu Olje Savičević Ivančević.
Videoteka • 23.09.2015.

Pisci na mreži: Olja Savičević Ivančević

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gošća: Olja Savičević Ivančević.
Vijest • 16.09.2015.

Besplatne elektroničke knjige: Olja Savičević Ivančević i Marinela

U okviru projekta Besplatne elektroničke knjige objavljena su tri nova prozna naslova: treće, prošireno izdanje zbirke priča 'Nasmijati psa' Olje Savičević Ivančević, te reizdanja prve dvije Marineline zbrike kratkih priča, 'Lift bez kabine' i 'Pušite li?'.
Vijest • 24.02.2015.

Hrvatski pisci u prestižnom američkom književnom časopisu

Američki časopis za književnost i kulturu McSweeney's Quarterly objavio je temat o suvremenoj hrvatskoj prozi. Predgovor tematu napisao je Josip Novaković, a objavljeni su tekstovi Gordana Nuhanovića, Tee Tulić, Damira Karakaša, Olje Savičević Ivančević i dr.
Vijest • 01.07.2014.

Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar u prijevodima

Roman 'Adio, kauboju' Olje Savičević Ivančević dobio je osvrt u El Paisu za španjolsko izdanje istog romana (Adiós, vaquero) koji se trenutno prevodi, ni manje ni više, nego na turski, bugarski, talijanski te engleski jezik (za tržišta SAD-a i Velike Britanije). A na španjolski i slovenski nedavno je prevedena i zbirka poezije Marka Pogačara 'Predmeti'.
Razgovor • 03.08.2012.

Olja Savičević Ivančević : I od najužasnijih iskustava možeš stvoriti neko čudo

Oduvijek sam voljela kazalište, to je igra. Kad kažem da nešto volim onda ne mislim -  sviđa mi se, nego sam  temeljito fascinirana.  U kazalištu nisi sam, sve je timski rad, pa te srodne energije dodatno furaju, u teatru akteri ili izgaraju ili ih nema, nestanu.  Ali, bome, i u književnosti je tako. Mrzovoljni ljudi mi idu na živce, zbog njih se svijet sporije okreće. Pisac si, boga ti, pa onda...
Kritika • 10.07.2012.

Olja Savičević Ivančević : Mamasafari (i ostale stvari)

U ciklusu Istanbulske razglednice autorica je osjenčala živost, raznolikost, kušnju grada koja kao da ne postoji nigdje u tom obliku osim na par istočnijih mjesta na Zemlji (kušnja neograničenog izbora i mogućnosti koju je prije više desetljeća Durrell tako dobro uhvatio u svom "Aleksandrijskom kvartetu"), a ujedno naglasila neraskidivost veza s mjestom i ljudima, životom koji je ostao i nastavio se...
Najava • 25.05.2012.

Simić Bodrožić, Sajko, Savičević Ivančević i Popović na Fontane Festivalu

Putopisna književnost je očito "in" i kod nas i u svijetu, jer je to tema i ovogodišnjeg Fontane Festivala koji se od 24. do 28. svibnja održava u njemačkom gradu Neuruppinu (80 km sjevernije od Berlina), rodnom mjestu Theodora Fontanea (njemačkog Flauberta). Za nas je posebno značajno to što na Fontane Festivalu ove godine gostuje i četvero hrvatskih autora: Ivana Simić Bodrožić, Ivana Sajko, Olja...