Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.01.2017.

Olja Savičević Ivančević gostuje u Bookvici
Održava se
19.01.2017. u 20:30h

Olja Savičević Ivančević: Pjevač u noći

U drugoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja 2017., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuje brojnim nagradama ovjenčana splitska spisateljica Olja Savičević Ivančević.

Svojim prošlim romanom (prvijencem) "Adio kauboju" Olja Savičević Ivančević osvojila je laskave pohvale kritičara širom Europe i SAD-a kao jedan od najzanimljivijih novih europskih spisateljskih glasova, a nakon višegodišnjeg pauziranja od promocija u svome gradu, u četvrtak će predstavit svoj novi, hvaljeni roman „Pjevač u noći“.


 

Pjevač u noći Savičević Ivančević Olja

Od ženskog subjekta, preko poetizacije elemenata svakidašnjice i prožimanja realnoga svijeta sa svijetom mašte, do svojevrsne rekonstrukcije vremena odrastanja – Olja Savičević Ivančević u "Pjevaču u noći" nastavlja se kretati zacrtanim krajobrazima svog poetskog univerzuma i brusiti detalje u kojima se taj isti univerzum odražava i potvrđuje. Granice tog univerzuma slične su onim granicama iz ranih dana njene poezije, sada proširene i preobražene malo godinama, a malo logikom i zahtjevima organizacije novoga teksta. Dovoljno različite i dovoljno nove da ne bude ni govora o ponavljanju motiva, a opet dovoljno poznate da nam se čini kako ima istine u onoj priči po kojoj pisac cijeloga života piše istu knjigu, mijenjajući samo način na koji to čini.

Matko Vladanović (Olja Savičević Ivančević: "Pjevač u noći")


 

Adio kauboju Savičević Ivančević Olja

Knjigu će predstaviti sama autorica i nakladnik Ivan Sršen, a svoja razmišljanja o „Pjevaču u noći“ s publikom će podijeliti i spisateljica Tanja Mravak. Osim o ljubavi i umjetnosti, hrvatskoj stvarnosti i iluzijama, žanru i iskoraku iz njega, gradu i selu, mentalitetima i stereotipima, autorica i nakladnik pričat će i o dojmovima s nedavne literarne turneje po Americi te mogućnostima izlaska hrvatske književnosti na velika inozemna tržišta.

Na Bookvici će se Olji Savičević Ivančević dodijelit statua "Libar za vajk" - nagrada čitatelja pulskog sajma knjige, koju zbog odustnosti nije primila prošloga mjeseca u Puli.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.


Kao i svaki put u Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujuće autorice.

Olja Savičević Ivančević

Pjevač u noći

  • Sandorf 05/2016.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789537715922
  • Cijena 95.00 kn

'Pjevač u noći' je romansa s elementima sapunice, on the road i epistolarno-detektivskog romana, u kojoj se ljubav u doba kapitalizma i zaborava propituje, dekonstruira, a možda i ponovo izmišlja kroz imaginarni dijalog i citatne naklone slavnim i manje slavnim pretečama (pjesnicima, piscima velikih ljubavnih romana, performerima, uličnim umjetnicima, filozofima). Ovo je roman koji bešćutne ostavlja posramljenima, a tankoćutne napada ravno u srce.

– Pisci na mreži - Olja Savičević Ivančević –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –