Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Lucija Mrzljak ×

Najava • 11.01.2023.

Promocija slikovnice 'Cvjetovi groznice' Indreka Koffa i Lucije Mrzljak

Promocija slikovnice 'Cvjetovi groznice' estonskog pisca Indreka Koffa i hrvatske ilustratorice Lucije Mrzljak održat će se u srijedu 11. siječnja u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu. Tom će se prigodom otvoriti i izložba originalnih ilustracija, a o slikovnici će govoriti Lucija Mrzljak te urednik hrvatskog izdanja Marko Radeljić.
Vijest • 19.10.2022.

Slikovnica 'Moj prijatelj Mačkodlak' u društvu najboljih ostvarenja za djecu i mlade

Slikovnica 'Moj prijatelj Mačkodlak' autorice Olje Savičević Ivannčević i ilustratorice Lucije Mrzljak odabrana je u prestižno društvo najboljih svjetskih ostvarenja za djecu i mlade, u katalog 'The White Ravens'. 'Moj prijatelj Mačkodlak' je priča o prijateljstvu te o spoju fantastične dječje mašte i stvarnih želja i potreba svih mališana.
Vijest • 21.06.2022.

Dobitnici nagrade 'Grigor Vitez' za 2021.

Sven Adam Ewin, Zoran Pongrašić, Manuela Vladić Maštruko, Lucija Mrzljak, Krunoslav Mikulan, Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić dobitnici su Nagrade 'Grigor Vitez' 2021. za dječju književnost i ilustraciju. Dobitnici nagrade 'Ptičica' po izboru Dječjeg žirija Nagrade 'Grigor Vitez' su Krunoslav Mikulan te Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić.
Najava • 06.06.2022.

15. Monte Librić u Zoo parku

Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 6. do 12. lipnja u pulskom gradskom parku, ponatom kao Kukuriku park. Jubilarno, petnaesto izdanje, održat će se u potpunosti uživo i baš kao nekad ugostiti brojne pisce i spisateljice, organizirati literarne radionice, kazališne predstave, projekcije filmova i najveći sajam knjiga za djecu, sve u znaku teme Librić Zoo Park.