Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 21.06.2022.

Dobitnici nagrade 'Grigor Vitez' za 2021.

Krive su Seka i Seka Pongrašić Zoran
Moj prijatelj Mačkodlak Savičević Ivančević Olja
Škola u opasnosti Mikulan Krunoslav

Sven Adam Ewin, Zoran Pongrašić, Manuela Vladić Maštruko, Lucija Mrzljak, Krunoslav Mikulan, Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić dobitnici su Nagrade „Grigor Vitez“ 2021. za dječju književnost i ilustraciju. 

Odluku o Nagradama „Grigor Vitez“ donijelo je Stručno povjerenstvo u sastavu: Predsjednik povjerenstva, Zlatko Krilić, književnik, dobitnik Nagrade „Grigor Vitez“, Natalija Dragoja, koordinatorica Odjela za djecu i mlade Knjižnica grada Zagreba, viša knjižničarka, dr.sc. Frano Dulibić, red.prof., Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, izv.prof.art. Stanislav Marijanović, diplomski sveučilišni studij ilustracija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, ilustrator i književnik, dobitnik Nagrade “Grigor Vitez”, dr.sc. Diana Zalar, red.prof., Katedra za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

 
Dobitnici nagrade „Ptičica“ za 2021. po izboru Dječjeg žirija Nagrade „Grigor Vitez“:

Odluku o Nagradi „Ptičica“ donosi Dječji žiri pod vodstvom Hrvatskog centra za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba, a ovogodišnji žiri je imao 5 članica Dječjeg žirija.

POHVALA NAGRADE „GRIGOR VITEZ“ za 2021.

Gustl Zagoda Tomislav
Moja baka ne zna tko sam Bezinović-Haydon Iva, Tintor Hana
Kad odrasli zabrljaju Lujanović Nebojša

Svečana dodjela nagrada održat će se u petak 1. srpnja u 18 sati u Maloj dvorani KD „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Dodjela Nagrade „Grigor Vitez“ u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivača Nagrade i najstarije organizacije za djecu u Hrvatskoj, održava se po 55. put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Partneri Nagrade “Grigor Vitez” su Knjižnice grada Zagreba i Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –