Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Krunoslav Mikulan

Škola u opasnosti

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 04/2021.
  • 392 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533554822
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Od autora "Zmaja ispod Staroga grada", jednog od najnagrađivanijih i najčitanijih dječjih romana u 2019., dolazi još uzbudljiviji nastavak. 

Četvero prijatelja, Niku, Moranu, Sebastijana i Vatroslava, upoznali smo u romanu "Zmaj ispod Staroga grada" i pratili njihove uzbudljive, napete, katkad i vratolomne pustolovine. Ostavili smo ih u iščekivanju što će se izleći iz golema jajeta stara nekoliko stotina ili možda tisuća godina. U novom romanu "Škola u opasnosti" Krunoslav Mikulan otkriva kako se izlegao mali zmaj, a naši junaci sada postaju Zmajeva družina. 

Kako će se naša četvorka snaći u odgoju zmaja? Ponovno zapadaju u uzbudljive i čudesne pustolovine. Otkrivaju nove tajne, sklapaju nova prijateljstva čak i s natprirodnim bićima. U rješavanju problema rabe svoje natprirodne moći, ali i dosege moderne tehnologije. Autor je ostvario sjajan sklad povijesti, kulture i tradicije jednoga kraja i tehničkih i znanstvenih dostignuća današnje civilizacije.

Krunoslav Mikulan rođen je 1967. godine u Čakovcu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je engleski i njemački jezik te magistrirao i doktorirao englesku književnost. Najprije je radio kao nastavnik u srednjoj školi, a zatim se zapošljava na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu (danas Odsjek u Čakovcu Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu) gdje predaje jezične i književne kolegije na engleskom jeziku. Samostalno ili u suautorstvu objavio je niz znanstvenih i publicističkih radova s područja teorije književnosti, lingvistike, metodike nastave stranih jezika, hrvatske povijesti te numizmatike: šest znanstvenih monografija, dvije uredničke knjige, pet znanstveno-popularnih knjiga (od čega četiri na engleskom jeziku, tri u V. Britaniji; dvije su prevedene na talijanski i češki, a jedna na španjolski), pedesetak članaka u znanstvenim i stručnim publikacijama te niz članaka u časopisima i novinama (Vojna povijest, Hrvatski vojnik, Vjesnik, itd.).

Od književnih radova objavio je dva romana za djecu (Zmaj ispod Staroga grada, 2019. i Škola u opasnosti, 2021., Naklada Ljevak), jedan roman za odrasle (Oklada u Titanicu, Insula, 2006.), a priče, humoreske, putopise i pjesme objavljivao je u časopisu AKO te Hrvatskom kajkavskom kolendaru. Glavni je urednik znanstvenoga časopisa Hrvatski sjever te novoga književnog časopisa Riječ više! Za roman "Zmaj ispod Staroga grada" dobio je Nagradu Artefakt (književna nagrada za najbolja literarna dostignuća u hrvatskoj spekulativnoj fikciji) i Nagradu Mali princ (regionalna nagrada za dječju knjigu za jezično područje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –