Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iva Bezinović-Haydon Hana Tintor

Moja baka ne zna tko sam

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Hana Tintor
  • 05/2021.
  • 30 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630106
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Moja baka Zrinka uvijek bi svemu rekla “Može!” Kampirale smo i planinarile, trčale i vozile bicikl, plivale u najdubljem moru. Gradile smo tajna skrovišta i izrađivale kućice za kukce od kutija za cipele. Crtale smo stripove, čitale novine, pisale priče. Ništa nije bilo nemoguće! Moja je baka sve znala i mogla.

Dok jednoga dana više nije.

Razgovor o bolesti i o smrti uvijek je težak i bolan. Kratka priča “Moja baka ne zna tko sam” kroz opis nježnog odnosa djevojčice Eme i bake Zrinke, koja naglo počinje zaboravljati događaje i ljude, djeci približava temu starosti i smrtnosti, kao i ideju sjećanja i vječne ljubavi.

Slikovnicu je dojmljivim ilustracijama opremila Hana Tintor.

Iva Bezinović-Haydon rođena je u Rijeci 1981. godine. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedanaest je godina živjela u Americi, Mađarskoj i Njemačkoj, a odnedavno ponovno živi u Zagrebu. Radila je kao prevoditeljica, profesorica, lektorica, a najviše je vremena provela vodeći školu hrvatskoga jezika za strance. Ima troje djece, psa i muža, a u slobodno vrijeme piše kratke priče za odrasle, djecu i pse o odraslima, djeci i psima. Dosad su joj dvije priče objavljene u antologiji kratkih priča, a krajem 2019. objavljena je i njezina prva slikovnica “Mala Mara i veliko stablo” (u izdanju Turističke naklade, Biblioteka Loptica). 

Hana Tintor (Zagreb, 1992.) ilustratorica je, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Njezin rad obuhvaća ilustriranje slikovnica (za djecu i odrasle), oslikavanje vanjskih zidova i zidova interijera, ilustriranje članaka u časopisima, dizajn i režiju kratkih animiranih filmova. Najviše uživa u pretvaranju brzih, hrabrih i duhovitih koncepata u crtež.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –