Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jana Bauer Peter Škerl

Kako zagrliti ježa

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Peter Škerl
  • 02/2022.
  • 31 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630410
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bio je sasvim običan dan. Jež je hodao šumom. Bio je to jednostavan, dobrohotan jež, šiljatih bodIji i znatiželjne njuške. Odjednom ga je nešto zaustavilo. Pogledao je lijevo. Ništa. Desno. Ništa. Ispred njega ništa. I iza njega ništa. Htio je napraviti korak. Nije išlo. To što ga je zaustavilo bilo je u njemu. Nekakva želja. Toliko je bila snažna da nije ježu dopuštala da napravi više ni korak. Jež se zamislio. 

Moram nekoga zagrliti, rekao je sam sebi.

Jež je zadovoljno živio svoj život, sve dok ga nije obuzela silna želja da nekoga zagrli. Pokušao je sa slonom pa s medvjedom. Ali tko bi zagrlio ježa koji bode? To je jako težak zadatak. Sve se čini da nema takvog junaka. Jadni jež, potpuno je razočaran. I još gore! Izvalio se na tlo, pružio sve četiri i ne želi više ustati. Sreća da u šumi živi lisac Pipe! Lukavo poput lisice odlučio je riješiti ovaj problem.

Jana Bauer, hrvatskim čitateljima, poznata je kao autorica serijala o Strašnoj vili (Strašna vila i divlja zima, 2017.; Strašna vila u Groznoj šumi, 2011.). Popularna slovenska spisateljica za mlade diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njezin prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

Peter Škerl jedan je od najznačajnijih i najviše nagrađivanih suvremenih slovenskih ilustratora. Tri put je nominiran za nagradu Astrid Lindgren (ALMA) i dvaput za nagradu H. C. Andersen.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –