Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jana Bauer Malgosia Zając

Kako prestrašiti čudovište

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Malgosia Zając
  • 06/2020.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997823
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Imate čudovište ispod kreveta? Debelo je, ima jedno oko i kandže na šapama? Znači da je to nezgrapno čudovište. No, bez brige, ono se na smrt boji puhaćeg instrumenta! Istjerajte ga ispod kreveta glasnom koračnicom.

A što ako čudovište nije nezgrapno, nego zubato ili čak dlakavo? Evo vam dobar savjet: odmah pozovite Ota Skakavca!

Oto Skakavac naizgled je običan dječak koji nam na početku otkriva da je otjerao tri čudovišta i četiri žohara. Jednog dana njegov prijatelj Filip Zec došao je na čaj i rekao mu da ima uistinu veliki problem. Pod njegov krevet zavuklo se čudovište. Oto je neustrašivo prihvatio izazov, uzeo veliku torbu i krenuo u avanturu. Samo hrabro! Svako čudovište ima svoju slabu točku.

Još jedna pustolovina iz pera Jane Bauer, autorice "Strašne vile" i "Ding dong priča". U slikovnici "Kako prestrašiti čudovište", autorica na zanimljiv način opisuje razne vrste čudovišta kojih se bojimo, ali i svako čudovište se također boji nečega i na taj način se može istjerati. Ovo je priča o neustrašivosti, hrabrosti i spremnosti na pomoć koju svako dijete treba pročitati!

Malgosia Zajac poljska je ilustratorica u svojim ilustracijama koristi vještine i različite tehnike kako bi stvorila nepostojeće svjetove na papiru. U ovoj slikovnici uspješno je stvorila razna čudovišta i svijet dječaka Ota.

Jana Bauer, hrvatskim čitateljima, poznata je kao autorica serijala o Strašnoj vili (Strašna vila i divlja zima, 2017.; Strašna vila u Groznoj šumi, 2011.). Popularna slovenska spisateljica za mlade diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njezin prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –