Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sinikka Nopola Tiina Nopola

Slamka, Šlapica i vragolasta školarka

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Boris Vidović
  • Ilustracije: Salla Savolainen
  • 02/2022.
  • 69 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630526
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Slamka je krenula u školu, a njezina mala sestra, Šlapica morala je ostati sama kod kuće i dosađivati se.

Jednoga je dana Slamkin razred išao na ribolov. Za Šlapicu je to bilo previše, ona je ta koja voli “varati” ribe! Ustala je to jutro prije svih u kući, u krevet položila oblik kojemu su ispod pokrivača virile samo noge i na njima šlapice, odjenula se u Slamkinu odjeću i pridružila se njezinom razredu…

Sinikka Nopola (1953. – 2021.) finska je spisateljica dječje književnosti. Objavila je gotovo 80 knjiga od 1987. godine. Rođena je u Helsinkiju, a odrasla u Tampereu. Radila je kao novinarka za list Helsingin Sanomat od 1979. do 1985. Od tada djeluje kao slobodna spisateljica i novinarka. Tiina (1955.) je spisateljica za djecu, dramaturginja i scenaristica. Njezina djela prevedena su na više od dvadeset jezika. Sestre su očarale mlade čitatelje humorističnim dječjim romanima prema kojima su napravljeni najpopularniji filmovi godine u Finskoj 2002. i 2008.-2014. Za svoj su rad dobile nekoliko nagrada. 2002. uvrštene su na IBBY-jevu časnu listu, a 2003. primile su medalju Anni Swan, nagradu finske sekcije IBBY za najbolje knjige za djecu i mlade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –