Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Evald Flisar

Alica u ludoj zemlji

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • 04/2022.
  • 207 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630397
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Alica u ludoj zemlji" Evalda Flisara duhovita je fantastična priča za mlade čitatelje u kojoj je junakinja bistra dvanaestogodišnja Alica. Ona i njezin ujak nasukali su se na otok Poteruniju, zemlju koja izgleda kao da se nalazi u nekoj igrici o kraju civilizacije.

Flisar je baš za ovu knjigu dobio nekoliko nacionalnih nagrada, a "Alica u ludoj zemlji" uvrštena je 2014. godine i u prestižni internacionalni katalog White Raven.

Evald Flisar rođen je u Sloveniji 1945. godine i zauzima važno mjesto u suvremenoj slovenskoj književnosti. Piše romane, drame, oglede, pripovijetke, ali život mu nije vezan samo uz pisanje. Kao svjetski putnik obišao je 98 zemalja, živio u inozemstvu 20 godina i bavio se različitim poslovima. Pisao je i radio drame za BBC. Od 1995. do 2002. bio je predsjednik Slovenskog društva pisaca, a od 1998. urednik je najstarijeg slovenskog književnog časopisa Sodobnost.

Napisao je 16 romana, dvije zbirke pripovijedaka, tri putopisa, dvije knjige za djecu i 15 drama. Njegova djela prevedena su na 42 jezika, a njegove drame redovito se izvode na pozornicama širom svijeta. Sudjelovao je na više od 50 književnih priredaba na svim kontinentima. Njegovi romani osigurali su mu mnogobrojna međunarodna priznanja i nagrade.

Dobitnik je nagrade Zaklade Prešern, najviše državne nagrade za prozu i dramu i cijenjene Župančičeve nagrade za životno djelo. Na hrvatski su dosad prevedena samo tri njegova romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –