Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Snježana Babić Višnjić

Ti divni Zagrepčani

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Ana Vujasić
  • 04/2022.
  • 68 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630489
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Život jednog grada čine pročelja, ali i začelja, ulice i pokrajnja dvorišta. Jednako ga tako čine poznati i nepoznati stanari, prolaznici i namjernici, oni koji su ostali zapisani u različitim knjigama, ali i oni koji se u te knjige ne zapisuju, a bez kojih niti povijesti Zagreba ne bi bile povezane tako kako su danas.

U sjenama vidljivih veduta, ili negdje oko njih, prolaze ljudi i životinje koji su dali pečat ovome gradu.

Snježana Babić-Višnjić priča priču o Plutu, psu kojemu je podignuta spomen-ploča u Oktogonu, o mamutu koji je nekad davno šetao današnjim ulicama Zagreba, o Guarnerijevoj violini koja se čuva u HAZU, priča o mladom Vatroslavu Lisinskom i o golubovima koji su još do nedavno prenosili posebni poštu koja je trebala žurno stići na odredište.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –