Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Iva Bezinović-Haydon

Gdje se skriva Vedran?

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Hana Tintor
  • 11/2022.
  • 34 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630687
  • Cijena: 14.60 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U toploj priči "Gdje se skriva Vedran?" autorica Iva Bezinović-Haydon progovara o temi o kojoj je ponekada teško razgovarati, a riječ je o gubitku nama bliske osobe i nastavku života nakon suočavanja sa takvim događajem. Priča je namijenjena djeci i napisana njima razumljivim jezikom, a nosi toplu pouku o načinu na koji drage osobe možemo zauvijek zadržati u našim srcima.

Gdje se skriva Vedran?
I kada se čini da ga nigdje nema, on je svuda
i u svemu oko nas. Ne moramo ga vidjeti,
možemo ga osjetiti. Možda je u kiši, možda je
u glazbi, možda plovi morem s nama bliskim
ljudima koji više nisu tu, a zauvijek su u nama.

Iva Bezinović-Haydon rođena je u Rijeci 1981. godine. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedanaest je godina živjela u Americi, Mađarskoj i Njemačkoj, a odnedavno ponovno živi u Zagrebu. Radila je kao prevoditeljica, profesorica, lektorica, a najviše je vremena provela vodeći školu hrvatskoga jezika za strance. Ima troje djece, psa i muža, a u slobodno vrijeme piše kratke priče za odrasle, djecu i pse o odraslima, djeci i psima. Dosad su joj dvije priče objavljene u antologiji kratkih priča, a krajem 2019. objavljena je i njezina prva slikovnica “Mala Mara i veliko stablo” (u izdanju Turističke naklade, Biblioteka Loptica). 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –