Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Koraljka Milun Ana Vujasić

Baton i Roni : Što sve može pasti na pamet dječaku i psu

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Ana Vujasić
  • 10/2021.
  • 103 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630328
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dječak i njegov pas. Ili pas i njegov dječak…

Kad po kišnom danu učenik petog razreda Roni primijeti kako je kroz prozor automobila izbačen mali pas, ne oklijeva. Zamota ga u najmekši ručnik i čvrsto ga omota oko sebe. Od tada su Roni i Baton nerazdvojni. Oboje vrijedno uče, a kad ljeto napokon donese odmor, ne propuštaju nijednu avanturu. No, zbog nesporazuma, ljudi u susjedstvu počinju vjerovati da je crni Baton opasan.

Kako bi Roni trebao oprati njegovo ime? A kad mu tijekom ljeta dosadi i poželi otići na kupanje, hoće li on i Baton moći sami otići na izlet?

Kroz zabavne i napete kratke priče o avanturama dvaju prijatelja djeca uče da je prijateljstvo sa životinjom nešto posebno. Realistični opisi olakšavaju suosjećanje s glavnim likovima i njihovim avanturama, a iskričavi humor djeci čini zabavu tijekom čitanja.

Koraljka Milun diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i više od 19 godina zaposlena je u OŠ Jabukovac kao učiteljica razredne nastave. Objavila je nekoliko slikovnica, od kojih je jedna od najpopularnijih „Zmaj Škakljaj“. Od 2011. Koraljka Milun često je bila domaćin na sajmovima knjiga i festivalima, a sudjelovala je i na radionicama u knjižnicama. Nakon nekoliko godina vratila se pisanju priča, ovaj put priča za malo stariju djecu, koju želi potaknuti na čitanje.

Ana Vujasić rođena je 1992. u Zagrebu. Diplomirala je na Studiju dizajna, smjer Vizualne komunikacije 2017. godine. Od 2019. godine zaposlena je kao grafička dizajnerica u nakladničkoj kući Ibis grafika, gdje radi naslovnice knjiga, prijelom ilustriranih izdanja i dizajn promotivnog materijala. Autorica je kreativnih knjižica međunarodnog projekta “Naša mala knjižnica” i vizualnog identiteta projekta „Kutija knjiga”. Ilustrirala je nekoliko knjiga za djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –