Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jana Bauer

Strašna vila i divlja zima

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Jagna Pogačnik
  • Ilustracije: Caroline Thaw
  • 03/2018.
  • 158 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997410
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Strašna vila i divlja zima" nova je knjige cijenjene slovenske autorice Jane Bauer. Riječ je o nastavku priče o čudesnoj, nestašnoj šumskoj vili, koju zbog njezine svojeglave naravi smatraju strašnom. Prvi dio "Strašna vila u Groznoj šumi" objavljen je 2013. godine u izdanju Algoritma (prevela J. Pogačnik).

U nastavku slijedi priča o tome kako su jež, medvjed, vjeverica i puh, kojima je bilo beskrajno dosadno nakon što je Strašna vila napustila šumu, nagovorili Vilu da se vrati, i to u letećem stroju. Kako priča napreduje, životinje u Groznoj šumi morat će se nositi  s ljudskim slabostima kao što je praznovjerje, sumnje, ljubomora i lijenost.

Knjiga se sastoji od 16 priča, od kojih je svaka unutar sebe čvrsto strukturirana. Komične situacije između likova, maštovitost i jezična inovativnost autorice čine ovu knjigu privlačnom mlađim čitateljima. Djeca se lako mogu identificirati s glavnom (anti)junakinjom kojoj nitko ne uzima za zlo što nije savršena, naprotiv – potpuno je prihvaćena i to zato što i ona prihvaća sve svoje životinjske prijatelje upravo onakvima kakvi jesu. Strašna vila ih sve povezuje. Ona osvaja svojom iskrenošću i toplinom, kojom grije hladnu zimu.

Ilustracije za ovu, kao i za prošlu knjigu, izradila je Caroline Thaw, nadarena engleska ilustratorica.

Jana Bauer, hrvatskim čitateljima, poznata je kao autorica serijala o Strašnoj vili (Strašna vila i divlja zima, 2017.; Strašna vila u Groznoj šumi, 2011.). Popularna slovenska spisateljica za mlade diplomirala je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i TV u Ljubljani. Nakon završetka studija posvetila se pisanju fantastičnih priča za djecu. Njezin prvi objavljeni roman bio je nominiran za nagradu Večernica, 2003. Nakon toga je slijedio niz detektivskih priča. Posljednjih godina više se posvetila uredničkim poslovima u KUD Sodobnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –