Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ida Mlakar Črnič Peter Škerl

U blizini živi djevojčica

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • Ilustracije: Peter Škerl
  • 10/2020.
  • 26 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997793
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"U blizini živi djevojčica" priča je o djevojčici bez imena, bez prijatelja i bez vlastite sobe. To je djevojčica na koju nitko ne obraća pažnju i ne poziva u društvo. A ona u sebi skriva tužnu priču.

Djevojčica iz slikovnice Ide Mlakar Črnič živi među nama, ali je ne primjećujemo. Ne vidimo je kada hoda ulicom, ne zanima nas kako se osjeća i ne primjećujemo kada nestane.

Iz mjeseca u mjesec djevojčica iz razreda, koja priča priču, primjećuje koliko je ova nevidljiva djevojčica drugačija od njih. Ipak, na kraju priče ona shvaća da je i nevidljiva djevojčica samo djevojčica koja je željela biti princeza poput drugih djevojčica, ali prilike u kojima s našla, nisu joj to omogućile.

Blijede boje, nevidljive kao i djevojčica koja živi pored nas, odabir su cijenjenog slovenskog ilustratora Petera Škerla.

Ida Mlakar Črnič slovenska je autorica i knjižničarka u Gradskoj knjižnici u Ljubljani od 1995. Od 2001. jedna je od urednica Priručnika za čitanje kvalitetne dječje književnosti. Napisala je više od deset slikovnica. “Čarabaralo” je adaptiran za animirani film i preveden na hrvatski. “Krava koja je lajala na mjesec” koju je ilustrirao Peter Škerl, dobila je prestižnu slovensku nagradu i uvrštena je u zbirku White Ravens 2016., a 2019. u istu zbirku uvrštena je i slikovnica “U blizini živi djevojčica”.

Peter Škerl jedan je od najznačajnijih i najviše nagrađivanih suvremenih slovenskih ilustratora. Tri put je nominiran za nagradu Astrid Lindgren (ALMA) i dvaput za nagradu H. C. Andersen.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– U blizini živi djevojčica –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –