Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zoran Pongrašić ×

Vijest • 21.06.2022.

Dobitnici nagrade 'Grigor Vitez' za 2021.

Sven Adam Ewin, Zoran Pongrašić, Manuela Vladić Maštruko, Lucija Mrzljak, Krunoslav Mikulan, Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić dobitnici su Nagrade 'Grigor Vitez' 2021. za dječju književnost i ilustraciju. Dobitnici nagrade 'Ptičica' po izboru Dječjeg žirija Nagrade 'Grigor Vitez' su Krunoslav Mikulan te Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić.
Najava • 14.02.2019.

HDP i HDKDM organiziraju tribinu povodom novog kurikuluma hrvatskog jezika

Povodom donošenja novih kurikuluma za nastavni predmet Hrvatski jezik s novim popisom lektire, Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade reagirali su priopćenjem, a zbog velikog interesa javnosti organiziraju i tribinu na kojoj će se o ovoj temi govoriti iz više perspektiva.
Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Vijest • 15.03.2016.

Drugo uho - nova radijska emisija koja kombinira dramski sadržaj i kontakt sa slušateljima

Hrvatski radio po prvi puta proizvodi radijski format u kojem se kombinira igrani dramski sadržaj i kontakti sa slušateljima. Nova emisija 'Drugo uho' u prvom će dijelu ponuditi igrane situacije koje su djelići svakodnevice jedne zagrebačke obitelji. Situacije se prekidaju u trenutku kad jedno od lica treba donijeti odluku, a tad se u igru uključuju slušatelji...
Najava • 11.11.2008.

Žena (i muškarac) na rubu nervnog sloma!

Oni ne pišu velike povijesne romane, niti su njihovi romani tabu tema u Hrvatskoj, oni su jednostavno - ‘Žena (i muškarac) na rubu nervnog sloma’! Bračno-spisateljski par Ðokić - Pongrašić odlučili su odbaciti svaku cenzuru i autocenzuru i u svojim najnovijim romanima srušiti neke od književnih stereotipa i tabua o seksu i braku. Kako? Saznajte u utorak!