Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.01.2023.

Promocija slikovnice 'Cvjetovi groznice' Indreka Koffa i Lucije Mrzljak
Održava se
11.01.2023. u 19h

Promocija slikovnice „Cvjetovi groznice” estonskog pisca Indreka Koffa i hrvatske ilustratorice Lucije Mrzljak (u prijevodu Borisa Vidovića objavila Mala zvona), održat će se u srijedu 11. siječnja u 19 sati, u knjižari-galeriji Kabinet Malih zvona u Zagrebu (Savska 28).
 
Tom će se prigodom otvoriti i izložba originalnih ilustracija, načinjenih za to izdanje. O slikovnici, u njezinoj estonskoj i hrvatskoj verziji, govorit će Lucija Mrzljak te urednik hrvatskog izdanja Marko Radeljić.
 
O slikovnici:
Djevojčica Alma oduševljena je zimskim radostima kojima je teško odoljeti. Snijeg i ledene sige savršene su za igru, no djeca ponekad znaju pretjerati – pa završe u krevetu. Groznica je čudna pojava: stvari se čine drugačijima, zaljuljanima, čudnima, isprepliću se na neočekivane načine... Autor teksta „Cvjetova groznice” maštovito dočarava dječje iskustvo zimske viroze, a ilustratorica Lucija Mrzljak toplo plavičastim prizorima stvara čudesan svijet na rubu jave i sna. 
 

Indrek Koff Lucija Mrzljak

Cvjetovi groznice

  • Prijevod: Boris Vidović
  • Mala zvona 12/2022.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538313516

Djevojčica Alma oduševljena je zimskim radostima kojima je teško odoljeti. Snijeg i ledene sige savršene su za igru, no djeca ponekad znaju pretjerati – pa završe u krevetu. Groznica je čudna pojava: stvari se čine drugačijima, zaljuljanima, čudnima, isprepliću se na neočekivane načine... Autor teksta 'Cvjetova groznice' maštovito dočarava dječje iskustvo zimske viroze...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –