Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.05.2013.

Bookara show : Suzana Matić
Održava se
31.05.2013.

Bookara show u splitskoj Info zoni, u petak 31. svibnja s početkom u 20,30 sati, ugostit će Suzanu Matić, poznatu blogericu Samosanacija i Blijedoplavog ženskog rukopisa i junakinje (ili antijunakinje) Tesse K., u Splitu će predstaviti svoju svježe objavljenu zbirku "proezije" – "Samosanacije", u izdanju Algoritma.

Pozivnica:

Pukne cijev u kupaonici - zoveš vodoinstalatera. Razbije se prozor u sobi - zoveš staklara. Ljušti se boja sa zidova u hodniku - zoveš bojadisara. Ubodeš se na draču okopavajući vrt - zoveš Gorsku službu spašavanja. Za sve postoji neki broj, nema te stvari za koju neće pomoći telefon. Oduvijek to znaš, sve se može riješiti, sve se dade sanirati.

A tko će tebe sanirati? Samo se pogledaj! Nema tog broja telefona ni majstora koji bi ti mogao pomoći! Džaba ti teretana i pilates, trčanje po Marjanu i picigin na Bačvicama - stvar je mnogo ozbiljnija! Treba djelovati iznutra! Potrebna ti je samosanacija.

Otkaži jogu, pospremi pretplatu za kazalište u ladicu, odgodi odlazak u golemi prodajni centar pored groblja i dođi u Info zonu, jer u petak 31. 05. s početkom u 20:30 novi Bookara show ugostit će Suzanu Matić koja iz Zagreba stiže sa zbirkom "proezije" – Samosanacije.

Kao i svaki put, s figom u džepu čeka vas i poziva, uvijek nasmiješen i lijepo počešljan domaćin, Marijo Glavaš.
 

Suzana Matić rođena je 1970. godine u Mainzu u Njemačkoj. Odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje je završila Arhitektonski fakultet. Danju radi kao projektantica u arhitektonskom uredu. Noću piše. Za sebe zna reći da je „arhitekstica“. Sedam godina vodi internetske stranice Samosanacije i Blijedoplavi ženski rukopis koje su nastale kao intimni dnevnik jednog ženskog subjekta, odnosno junakinje ili antijunakinje njenih blogova - Tesse K. Obje stranice su s vremenom stekle veliku popularnost na mreži, a na njima se uz tekstove nalaze i brojne autorske fotografije.

U siječnju joj u izdanju nakladnika Algoritam, izašla prva knjiga „Samosanacije“, koja je i nastala prosijavanjem tekstova s istoimenih stranica pisanih na nejasnom rubu između poezije i proze. U pokušaju da definira formu tekstova u knjizi, njezin je urednik Kruno Lokotar skovao i novi termin –„proezija“. Tekstovi su joj višekratno čitani u emisijama na Trećem programu hrvatskog radija. Kada ne piše: trči sljemenskom šumom. Ima dvoje predivne djece.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –