Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Suzana Matić ×

Najava • 06.10.2023.

Spisateljice u dijalogu: Suzana Matić i Rajna Racz

Treću sezonu 'Spisateljica u dijalogu' otvara tribina nazvana 'Ljubav bez zlobe', na kojoj gostuju svestrane umjetnice, arhitektice i kazališne redateljice, prozaistice i pjesnikinje, Suzana Matić i Rajna Racz. Razgovor će se povesti o književnosti koja svoje ishodište i cilj ima u emociji, onoj koje ima ili onoj koje nedostaje, a koja je (gotovo) uvijek ljubav.
Najava • 01.06.2023.

Promocija romana 'Srce mog medvjeda' Milana Majerovića-Stilinovića

Promocija romana inspiriranog planinom, 'Srce mog medvjeda' Milana Majerovića-Stilinovića, održat će se 1. lipnja u zagrebačkom Hoću knjigu Megastoru. Na promociji će uz autora sudjelovati spisateljica Suzana Matić i pisac i novinar Gordan Nuhanović koji će nas kroz razgovor i čitanje ulomaka odvesti u prošlost...
PODCAST • 21.11.2022.

PODCAST: Suzana Matić – Leglo

Poslušajte ulomke iz priče 'Zečja rupa' koja se nalazi u novoj knjizi Suzane Matić, zbirci kratkih priča 'Leglo'. Ako bi u jednoj rečenici trebalo formulirati temu ove zbirke, ističe autorica u uvodu, onda bi to bilo: obitelj je ta koja nas najlakše otuđuje od sebe samih.
Najava • 15.09.2022.

Svi jezici regije na drugom međunarodnom festivalu Šibenske književne ure – ŠKURE

Drugo izdanje međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure – ŠKURE održat će se od 15. do 17. rujna na nekoliko različitih lokacija u Šibeniku. Ove godine festival ugošćuje niz značajnih, nagrađivanih autorica i autora, Damira Karakaša, Miljenka Jergovića, Moniku Herceg, Milenu Marković, Almina Kaplana, Marka Vešovića i brojne druge.
Najava • 28.06.2022.

Poezija je za sve: Suzana Matić i Vanda Petanjek

Na tribini Poezija je za sve gostuju pjesnikinje Suzana Matić i Vanda Petanjek. Kako se njihovi poetski svjetovi dodiruju, gdje se razilaze, kako pristupaju pisanju naizgled teških i već ispisanih tema, saznajte u razgovoru koji moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 25.01.2018.

Književna Bookvica predstavlja Suzanu Matić

U književnom programu Bookvica koji se u četvrtak, 25. lipnja održava u splitskom klubu Quasimodo, gostuje autorica Suzana Matić. Splitskoj publici poznata s prošlogodišnjeg Pričigina na kojem je uspješno debitirala, autorica će predstaviti svoju hvaljenu zbirku priča 'Ne naginji se unutra'.
Najava • 04.10.2017.

Predstavljanje knjige Suzane Matić 'Ne naginji se unutra'

Predstavljanje knjige Suzane Matić 'Ne naginji se unutra' održat će se u srijedu, 4. listopada u caffe baru Botaničar u Zagrebu. O knjizi će govoriti: Jadranka Pintarić (promotorica), Marina Vujčić (urednica), Jelena Miholjević (glumica) i Suzana Matić (autorica).