Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 21.11.2022.

PODCAST: Suzana Matić – Leglo

Suzana Matić (foto: Šime Modrić, ilustracija MV)

Poslušajte ulomke iz priče „Zečja rupa“ koja se nalazi u novoj knjizi Suzane Matić, zbirci kratkih priča „Leglo“ (Fraktura, 2022). 

„Ako bi u jednoj rečenici trebalo formulirati temu ove zbirke, onda bi to bilo: obitelj je ta koja nas najlakše otuđuje od sebe samih. I da, to je možda melankolična tema, no kada se prvi dojam slegne jasno je da želim otvoriti vrata i u drugom, optimističnije smjeru. Da, otuđuje nas. Ali, ponekad se dogodi nešto neočekivano što uzrokuje da shvatimo da je leglo, odnosno obitelj, jedino mjesto u kojem imamo uvjete za bezuvjetno“. – Suzana Matić

– PODCAST: Suzana Matić – Leglo –

Moderna vremena · PODCAST: Suzana Matić – Leglo

Suzana Matić rođena je 1970. u Mainzu u Njemačkoj. Odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje je završila Arhitektonski fakultet. Prvu knjigu Samosanacije objavila je 2012. u izdanju Algoritma, 2015. kod istog nakladnika objavljuje knjigu „Koliko sam puta okidala s boka“, a 2016. u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. knjigu poezije „Drugojačija. U rujnu 2017. u nakladničkoj kući Hena com izašla joj je knjiga kratkih priča „Ne naginji se unutra“. „Samosanacije“ su 2015. objavljene i u Beogradu, u izdanju Factuma. U Rumunjskoj joj je 2017. u izdanju Editure Pim izašla trojezična zbirka poezije „Poezii Alesee“. 

Snimila: Suzana Matić
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Suzana Matić

Leglo

  • Fraktura 08/2022.
  • 144 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584942

Manjak ili višak ljubavi; možda je to najveća tema priča Suzane Matić u kojoj svatko pokušava dokučiti vlastiti identitet i sposobnost za ljubav, o kojoj god vrsti odnosa da je riječ. Poetski jezik ove autorice brzo nas i emotivno uvodi u priče, a njihova životnost i potresnost čine da još dugo ostajemo s njezinim likovima tražeći u njima i svoju vlastitu svjetlost i odraze svojih vlastitih života. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –