Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 01.06.2023.

Booksa u parku 2023.
Održava se
01.06.2023. u 20h

U parku ispred zagrebačkog Književnog kluba Bookse u Martićevoj 14D narednih tjedana čeka vas bogat književno-umjetnički program osmišljen u suradnji s brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom. 

Nastupit će zvijezde Booksina književnog programa i radionica kreativnog pisanja, bit će održana glazbena Škrabica za Antu, a upoznat ćete i mlade autore i autorice na književnom festivalu „Prvi prozak na vrh jezika”. Subote ujutro rezervirane su za najmlađe koji će čitati i crtati u suradnji s autori(ca)ma iz Oaza Books.

Na Sajmu koji će trajati od 1. do 3. lipnja, od podneva do 20 sati, sudjelovat će male izdavačke kuće koje će osigurati prigodne popuste: DAF, Durieux, Edicije Božičević, MeandarMedia, Naklada OceanMore, Sandorf.

Program službeno počinje istoga dana u 20 sati koncertom Denisa Kataneca. Nakon tristotinjak koncerata i dvanaest dugih autorskih godina ponovo će zagrabiti duboko u svoju pjesmaricu i izvući pjesme iz najmračnijih, a i najsjajnijih uglova svoje glazbene karijere. Od mraka Nikte Zorje, kroz bijedu Sveski Bijednih, pa sve do magičnog Pejotla i Sve moje Laurie. 

Prvi tjedan Bookse u parku nastavlja se u subotu 3. lipnja od 10 sati programom Oaza Books u Booksi: Jedan dan u životu foke Marisol. Radionicu inspiriranu istoimenom knjigom Dubravke Ugrešić u izdanju Oaza Books, vodit će ilustratorica Ana Kovačić koja će s polaznicima izrađivati kostime foke tehnikama crtanja i kolažiranja. Polaznici će zatim napraviti malu izložbu radova na otvorenom. (Prijaviti se mogu djeca osnovnoškolskog uzrasta na mail: booksa@booksa.hr, do 1.6. u 15.00 sati. Broj polaznika je ograničen.)

Subota popodne rezervirana je za promociju knjige Postjugoslo/avenski TRANS: Životi Aktivizmi Kulture. O knjizi će ragovarati urednici Bojan Bilić i Aleksa Milanović i jedna od autorica Iva Žegura, a kroz povijest i sadašnjost, ali i strasti i strahove domaćeg transa vodit će ih Espi Tomičić.

Detaljan program Bookse u parku pronađite ovdje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –