Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Booksa u parku ×

Najava • 01.06.2022.

Počinje Booksa u parku!

Idućih 6 tjedana održavat će kulturno-umjetnički program Booksa u parku. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve koji želite pisati i učiti, a večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.
Najava • 30.06.2021.

Program Bookse u parku 30.6. – 4.7.2021

I ovaj tjedan na Booksi u parku čeka vas raznolik program: razgovor o romanu 'Petlja' Franje Janeša, razgovor o knjizi 'Moja dota' Nore Verde, razgovor s turskom novinarkom i spisateljicom Ece Temelkuran, razgovor o zbirci 'Vježbe hrabrosti' Gorana Bogunovića, nastup benda Radost! i predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva.
Najava • 29.06.2021.

Promocija zbornika posvećenog strahu – 'Encountering Fear'

Razgovor o zborniku 'Encountering Fear' u kojem se kronotopima straha pristupa iz perspektive kulturne antropologije, etnologije, folkloristike, književne teorije, izvedbenih studija i teatrologije, povijesti umjetnosti, povijesti i studija pamćenja, održat će se 29. lipnja u parku ispred Bookse. U razgovoru će sudjelovati Tatjana Jukić, Tomislav Pletenac, te urednice.
Najava • 30.06.2021.

Promocija romana 'Moja dota' Nore Verde

Promocija romana Nore Verde 'Moja dota', u izdanju Naklade OceanMore, održat će se u srijedu, 30. lipnja u parku ispred zagrebačke Bookse. Uz autoricu Noru Verde, o romanu će govoriti urednica Maša Grdešić i književna kritičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 23.06.2021.

Promocija Banijske književne antologije

Promocija 'Banijske književne antologije', koju su uredili Miroslav Kirin i Boris Vrga, održat će se 23. lipnja u parku ispred Književnog kluba Booksa u Zagrebu. U razgovoru će sudjelovati Ana Brnardić, Tomislav Bajsić, Vid Bešlić, Branko Čegec, Miroslav Mićanović, Boris Vrga + gosti iznenađenja (pjesnici iz antologije). Razgovor će moderirati Miroslav Kirin.
Najava • 16.07.2020.

Razgovor o knjizi 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića

Razgovor s novinarom i planinarom Milanom Majerovićem Stilinovićem povodom izlaska njegove knjige 'Što sam naučio na planini' održat će se u četvrtak 16. srpnja u parku ispred Bookse. O lekcijama s planine, o (ne)iskustvu planinarenja, susreta s prirodom, ljudima i samim sobom, razgovarat će s Miljenkom Buljević.
Najava • 17.06.2020.

Booksa u parku 2020: bogat program književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa

Od utorka 16. lipnja, petu godinu zaredom Booksa seli svoje aktivnosti u park ispred kluba i na gotovo mjesec dana postaje Booksa u parku – donoseći bogat program književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa te kvartovskog druženja. Bit će štandova malih izdavača, a održat će se i popularna akcija Svi za knjigu, knjiga za sve!