Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Booksa u parku ×

Najava • 01.06.2023.

Booksa u parku 2023.

U parku ispred zagrebačkog Književnog kluba Bookse u Martićevoj 14D narednih tjedana čeka vas bogat književno-umjetnički program osmišljen u suradnji s brojnim organizacijama i umjetničkom zajednicom. Na Sajmu koji će trajati od 1. do 3. lipnja sudjelovat će male izdavačke kuće koje će osigurati prigodne popuste.
Najava • 01.06.2022.

Počinje Booksa u parku!

Idućih 6 tjedana održavat će kulturno-umjetnički program Booksa u parku. Preko dana plato ispred Bookse bit će veliki zeleni dnevni boravak za sve koji želite pisati i učiti, a večer je rezervirana za najnoviju suvremenu književnu i kulturno-umjetničku produkciju, za druženja s piscima i spisateljicama i inspirativne razgovore u čitateljskim klubovima.
Najava • 30.06.2021.

Program Bookse u parku 30.6. – 4.7.2021

I ovaj tjedan na Booksi u parku čeka vas raznolik program: razgovor o romanu 'Petlja' Franje Janeša, razgovor o knjizi 'Moja dota' Nore Verde, razgovor s turskom novinarkom i spisateljicom Ece Temelkuran, razgovor o zbirci 'Vježbe hrabrosti' Gorana Bogunovića, nastup benda Radost! i predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva.
Najava • 29.06.2021.

Promocija zbornika posvećenog strahu – 'Encountering Fear'

Razgovor o zborniku 'Encountering Fear' u kojem se kronotopima straha pristupa iz perspektive kulturne antropologije, etnologije, folkloristike, književne teorije, izvedbenih studija i teatrologije, povijesti umjetnosti, povijesti i studija pamćenja, održat će se 29. lipnja u parku ispred Bookse. U razgovoru će sudjelovati Tatjana Jukić, Tomislav Pletenac, te urednice.
Najava • 30.06.2021.

Promocija romana 'Moja dota' Nore Verde

Promocija romana Nore Verde 'Moja dota', u izdanju Naklade OceanMore, održat će se u srijedu, 30. lipnja u parku ispred zagrebačke Bookse. Uz autoricu Noru Verde, o romanu će govoriti urednica Maša Grdešić i književna kritičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 08.09.2020.

Bablje ljeto u Booksi: Književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj

Nakon iznimno uspješnog lipanjskog i srpanjskog izdanja Bookse u parku, književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj 14D. Kao i ljetos na Booksi u parku, i bablje ljeto u Booksi bogato je književnim, filmskim, glazbenim i edukativnim programima.
Najava • 14.07.2020.

Booksa u parku: Odvalimo se poezijom – Black Lives Matter

Povodom nedavnih događanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stradao građanin George Floyd, nenaoružani crnac koji je umro nakon brutalne policijske intervencije u Minneapolisu, u parku ispred Bookse održat će se pjesnički događaj čitanja poezije otpora afro-američkih autorica i autora.