Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.09.2020.

Bablje ljeto u Booksi: Književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj
Održava se
08.09.-08.10.2020.

Foto: Marija Gašparović

Nakon iznimno uspješnog lipanjskog i srpanjskog izdanja Bookse u parku, književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj 14D.

Usprkos nepovoljnoj situaciji, književni klub Booksa u lipnju i srpnju ugostio je preko 40 događanja. Iznimno uspješnih nekoliko tjedana bilo je ispunjeno književnošću, glazbom, filmskim projekcijama, čitateljskim klubovima i druženjem u sjeni breza i omorika, u hladu Martićeve ulice. S rekordnom posjećenošću, svakodnevnim programima i brojnim sudionicima, mjesec dana umjesto uobičajenih tjedan pokazalo se kao pun pogodak, smatraju u Booksi stoga su odlučili da se druženja na otvorenom nastavljaju u rujnu i listopadu!

Kao i ljetos na Booksi u parku, i bablje ljeto u Booksi bogato je književnim, filmskim, glazbenim i edukativnim programima.

Foto: Marija Gašparović

Događanja počinju u utorak 8. rujna u 18 sati Raspričavanjem – zajedničkim pričanjem priča, koje vodi Ivana Bodrožić. Istoga dana u 19.30 održat će se otvorenje izložbe digitalne i digitalizirane umjetnosti #pivilion_dot_net umjetničke organizacije Format C. 

U četvrtak 10. rujna u 20 sati održat će se filmska večer Okolišnog filmskog festivala s projekcijom filma Ovo mijenja sve, epskim pokušajem da se redefiniraju izazovi koje su nam donijele klimatske promjene.

U nedjelju 13. rujna u 17 sati održat će se još jedna Šetnja iza ugla na temu Šest kratkih priča o gradu, a vodit će je Saša Šimpraga. Drago Ibler, Branko Miljković, Dragica Crnković Očko, Mija Slavenska, Rikard i Pavao Š. neki su od protagonista ovih kratkih crtica o gradu, od kojih su neke i misterije.

U narednih mjesec dana održat će se i brojni razgovori s piscima i spisateljicama, prevoditeljima i prevoditeljicama, tribine o stripu, poeziji i čitanju, filmske projekcije, Škrabice – koncerti autorske glazbe, čitateljski klubovi, Raspričavanja i još mnogo toga!

Sva događanja u parku su besplatna. Sve propisane epidemioloških mjere bit će poštivane. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –