Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.06.2021.

Promocija Banijske književne antologije
Održava se
23.06.2021. u 18h

Promocija "Banijske književne antologije", koju su uredili Miroslav Kirin i Boris Vrga, održat će se 23. lipnja u 18 sati u parku ispred Književnog kluba Booksa u Zagrebu. 

U razgovoru će sudjelovati Ana Brnardić, Tomislav Bajsić, Vid Bešlić, Branko Čegec, Miroslav Mićanović, Boris Vrga + gosti iznenađenja (pjesnici iz antologije). Razgovor će moderirati Miroslav Kirin.
 
Poslije razornog potresa 29. 12. 2020. kada je nepovratno uništen dio materijalne kulturne baštine Petrinje i cijele Banije, reagirali su glasovi banijskih pjesnika i pjesnikinja – pjesnik, prevoditelj i prozaist Miroslav Kirin svakodnevno je objavljivao njihove pjesme na društvenim mrežama, ističući i time spašavajući onu nematerijalnu, književnu baštinu, promovirajući tako u javnosti manje ili više poznate autore i autorice s područja Banije. Potpomognuta velikim interesom javnosti i združenim uredničkim naporima Miroslava Kirina i Borisa Vrge objavljena je "Banijska književna antologija" u izdanju Hrvatskog P.E.N.-a i Meandar Medije, u kojoj je zastupljeno 38 autora i autorica poezije i proze: 

– Povezani sadržaj –

Najava • 01.06.2023.

Booksa u parku 2023.

– Pretraži sve članke –