Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.06.2021.

Promocija romana 'Moja dota' Nore Verde
Održava se
30.06.2021. u 20h

Promocija romana Nore VerdeMoja dota“, u izdanju Naklade OceanMore, održat će se u srijedu, 30. lipnja u 20 sati u zagrebačkoj Booksi (Martićeva 14d).

Uz autoricu Noru Verde, o romanu će govoriti urednica Maša Grdešić i književna kritičarka Marija Ott Franolić.
 
U središtu romana “Moja dota“ prkosna je djevojčica koju pratimo od početka 1980-ih kada u žutim bermudama, s frizurom na princa Valianta i Martijem Misterijom u torbi putuje iz Splita u Velu Luku, gdje provodi ljeta kod voljene babe. Idilične dane s babom, ispunjene kućanskim poslovima, pjesmom i pričanjem priča, narušava barbina prijeteća prisutnost, a s prolaskom godina djevojčicu sve više opterećuje osjećaj nepripadnosti svojoj radničkoj i težačkoj obitelji.

Promocija se održava u sklopu manifestacije Booksa u parku stoga će isti dan, u srijedu 30. lipnja od 16 sati posjetitelji moći razgledati sajam izdanja Naklade OceanMore u parku ispred Bookse te se uz prigodne popuste opskrbiti knjigama za ljeto.

Nora Verde

Moja dota

  • Naklada OceanMore 05/2021.
  • 174 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321226
  • Cijena 120.00 kn

U središtu romana 'Moja dota' Nore Verde prkosna je djevojčica koju pratimo od početka 1980-ih kada u žutim bermudama, s frizurom na princa Valianta i Martijem Misterijom u torbi putuje iz Splita u Velu Luku, gdje provodi ljeta kod voljene babe. Na tragu Annie Ernaux i Édouarda Louisa, "Moja dota" donosi dirljivu i bolno upečatljivu priču o odrastanju obilježenom klasnim sramom, bijesom i otkrivanjem vlastite seksualne orijentacije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –