Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

nora verde ×

Kritika • 22.09.2017.

Nore Verde : O ljubavi, batinama i revoluciji

Proza Nore Verde je literarni izraz, ali i politički čin, čin društvenog aktivizma i borbe za ljudska prava. Ta dimenzija naglašena je već i u naslovu „O ljubavi, batinama i revoluciji“. Transparentskom, nabrajalačkom naslovu, nalik na političke i aktivističke fraze i slogane.
Najava • 31.05.2017.

FEKP : Hassan Blasim predstavlja knjigu 'Irački Krist i druge priče'

Irački pisac Hassan Blasim u srijedu 31. svibnja na 16. Festivalu europske kratke priče predstavlja knjigu 'Irački Krist i druge priče'. U Kaptol Boutique Cinema (dvorana 5) s nagrađivanim iračko-finskim autorom razgovara ponajbolji hrvatski pisac priča Zoran Ferić, uz moderiranja Seida Serdarevića.
Najava • 19.01.2017.

Tribina 'Čitaj mi' s Norom Verde

Prva ovogodišnja tribina 'Čitaj mi' Centra za kreativno pisanje održat će se u četvrtak 19. siječnja u Express baru u Zagrebu, a predstavit će Noru Verde, autoricu dviju zbirki priča i jednog romana te brojnih novinskih članaka. Tribinu vodi Vedrana Bibić.
Najava • 24.05.2016.

Književnost, između : Antonela Marušić

Gošća Booksinog Književnog budoara u utorak 24. svibnja je Antonela Marušić, u književnim krugovima poznatija kao Nora Verde. Dunja Kučinac, voditeljica tribine, s autoricom će razgovarati o njenim književnim i novinarskim iskustvima, fokusirajući se na temu glazbe i glazbene kritike.