Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / MIN KULT PRES • 21.03.2024.

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu 2024
Održava se
21.-24.03.2024.

I ove se godine hrvatska književnost predstavlja na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu  koji se održava od 21. do 24. ožujka 2024. paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programa i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.

Na hrvatskom će se štandu izložiti izbor novih knjiga suvremenih hrvatskih autora – prozaika i pjesnika, ali i zanimljive nove knjige i slikovnice namijenjene djeci i mladima te stripovi s ciljem predstavljanja bogate domaće produkcije te eventualnog povećanja interesa inozemnih nakladnika za njihovo objavljivanje.

Već tradicionalno, Hrvatska se predstavlja u Leipzigu u suradnji s međunarodnom književnom mrežom Traduki koja u Leipzigu organizira bogat program u kojem svake godine sudjeluju i hrvatski autori.

Ove godine kroz nekoliko programa predstavit će se nova izdanja, prijevodi na njemački jezik hrvatskih autora Antonele Marušić, koja objavljuje pod pseudonimom Nora Verde i Ede Popovića. Knjige "Moja dota" Nore Verde i "Kako sam brojio ružičaste" robote Ede Popovića nedavno su objavljene u njemačkom prijevodu kod renomiranih nakladnika i kroz ova će predstavljanja pobuditi još veći interes njemačke čitateljske publike.

Nora Verde

Moja dota

  • Naklada OceanMore 05/2021.
  • 174 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321226

U središtu romana 'Moja dota' Nore Verde prkosna je djevojčica koju pratimo od početka 1980-ih kada u žutim bermudama, s frizurom na princa Valianta i Martijem Misterijom u torbi putuje iz Splita u Velu Luku, gdje provodi ljeta kod voljene babe. Na tragu Annie Ernaux i Édouarda Louisa, "Moja dota" donosi dirljivu i bolno upečatljivu priču o odrastanju obilježenom klasnim sramom, bijesom i otkrivanjem vlastite seksualne orijentacije.

Edo Popović

Kako sam brojio ružičaste robote

  • Naklada OceanMore 04/2021.
  • 144 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321219

Novi roman Ede Popovića 'Kad sam brojio ružičaste robote' prožet je autobiografskim činjenicama i fikcijom, mikroesejističkim razmišljanjima i poetskim snatrenjima. Priča prati šezdesetogodišnjaka koji nakon obiteljskog i profesionalnog sloma i teške bolesti bespoštedno preispituje svoj dotadašnji život...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –