Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Edo Popović ×

Najava • 14.02.2019.

Izdavačka kuća Libricon predstavlja knjigu Ede Popovića 'Čovjek i planina - Kratki uvod u sjeverni Velebit'

U četvrtak 14. veljače 2019. u 18:30 sati izdavačka kuća Libricon predstavit će knjigu 'Čovjek i planina - Kratki uvod u sjeverni Velebit'. Osim autora knjige Ede Popovića na promociji će sudjelovati i pisac i novinar Gordan Nuhanović te izdavač i urednik knjige Željko Žarak.
Najava • 30.09.2018.

Razgovor povodom Međunarodnog dana prevoditelja

O poziciji prevoditeljica u Njemačkoj i u Hrvatskoj razgovarat će prevoditeljice Alida Bremer i Željka Gorički, a o ulozi originalnog autora u procesu prevođenja i važnosti prijevoda hrvatske književnosti na stranim tržištima i na međunarodnoj književnoj sceni govorit će pisci Damir Karakaš i Edo Popović.
Najava • 25.05.2017.

ZBF diskusija : Pravo ili obaveza pisca?

Panel diskusija 'Pravo ili obaveza pisca?' održat će se na Zagreb Book Festivalu u četvrtak 25. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. O temi će razgovarati Edo Popović, Franz Hammerbacher i Slađana Bukovac. Razgovor moderira Boris Postnikov.
Najava • 01.12.2016.

G • točka: Grad u Gavelli : Jukić Pranjić, Popović, Rundek

Novo izdanje G • točke, druge večeri novog kulturnog projekta u srcu Zagreba, ugostit će jednu od najaktivnijih hrvatskih stripašica i animatorica Irenu Jukić Pranjić, klasika hrvatske proze Edu Popovića i jednog od najuspješnijih domaćih glazbenika, Darka Rundeka.
Najava • 05.04.2016.

Murjak u vlaku Beograd-Zagreb

Franz Dobler je 2015. godine za svoj roman 'Murjak u vlaku' dobio Njemačku nagradu za najbolji kriminalistički roman. Sada će se i sam Franz Dobler ukrcati u vlak i doputovati iz Beograda u Zagreb, gdje je gost Književnog caféa u Goethe-Institutu, te se u razgovoru s piscem i urednikom Edom Popovićem predstaviti zagrebačkoj književnoj publici.
Najava • 16.05.2013.

Novozagrebačka tribina : U Velebitu, Edo Popović

U okviru Novozagrebačke tribine u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu, u četvrtak 16. svibnja s početkom u 19,00 sati bit će predstavljena nova knjiga Ede Popovića "U Velebitu". O iskustvima i viđenjima planine, govore Edo Popović i voditeljica Tribine Maja Hrgović.
Najava • 11.04.2013.

Promocija knjige 'U Velebitu' Ede Popovića

Izdavačka kuća Libricon i Gradska knjižnica Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) organiziraju u četvrtak 11. travnja 2013. s početkom u 19,30 sati promociju nove knjige Ede Popovića "U Velebitu". U knjizi se sudaraju iskustva hodača planinom nekada i sada, razmišljanja Ede Popovića i Miroslava Hirza, te fotografije Radivoja Simonovića.
Najava • 04.10.2012.

Novu sezonu književne Bookvice otvara Edo Popović

Nakon četveromjesečne ljetne stanke ovoga će četvrtka 4. listopada započeti nova, četvrta po redu sezona književnog programa BOOKVICA u splitskom klubu „Quasimodo“. Novu sezonu književne Bookvice otvara gostovanje Ede Popovića, jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih autora.