Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Edo Popović ×

Kritika • 25.04.2024.

Edo Popović : Hrvatski pasijans

Osim što je hrabra, knjiga je i duhovita: ne nužno zato što nas Popović pod svaku cijenu želi nasmijati, već prije svega jer se naša zbilja, čak i kada je svedemo u okvire digresije, često ne razlikuje od najcrnjeg humora. Popović se ne libi pisati izrijekom, pa bi protagonisti 'novog hrvatskog kulturnog imaginarija', čije vrijeme vlasti dolazi, s piscem koji se k tome drznuo podržati 'protuhrvatski...
Najava • 22.04.2024.

Promocija romana Ede Popovića 'Hrvatski pasijans'

Promocija novog romana Ede Popovića 'Hrvatski pasijans' održat će se u ponedjeljak, 22. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Edo Popović jedan je od omiljenih i najčitanijih domaćih autora, a sada se vraća na velika vrata krimićem čija je radnja smještena u jednom novozagrebačkom naselju…
Najava • 09.04.2024.

Pristup festivalu Brdo knjiga uskoro u Zagrebu

Radionice za djecu, izložbe, predstavljanja knjiga, razgovori o planinama i edukativna predavanja o sprezi čovjeka i prirode – sve to čeka Zagrepčane na programu Pristup Brdu knjiga u travnju. Program je ujedno i najava trećeg festivala knjiga i planina koji će se održati od 16. do 19. svibnja 2024. godine u Samoboru i Parku prirode Žumberak.
Vijest • 21.03.2024.

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu 2024

I ove se godine hrvatska književnost predstavlja na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 21. do 24. ožujka 2024. paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programa i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.
ČITAONICA • 29.11.2023.

Edo Popović: Nema mačaka lutalica u Švicarskoj (Lenjin i dadaizam)

Čudesno je što sve čovjek može pronaći kad prestane tražiti. Ne tražeći ništa, naišli smo tako na kuću u Spiegelgasse 14 u kojoj je od 1916. do 1917. sa suprugom Nadeždom Konstantinovnom Krupskajom živio Vladimir Iljič Uljanov. Nešto niže u toj uličici, na broju 1, nabasali smo na ploču na kojoj je pisalo da se tu nekad nalazio Cabaret Voltaire.
Najava • 28.06.2022.

Književna večer s Edom Popovićem u karlovačkoj Aquatici

Nakladnička kuća Libricon nedavno je objavila nova izdanja dvije knjige Ede Popovića - 'U Velebitu' i 'Priručnik za hodače', pa je to i neposredan povod za razgovor u karlovačkoj Aquatici o njegovim knjigama (uz već spomenute to su još i 'Čovjek i planina' i 'Zapisi iz Stranice Gornje') koje su tematski vezane za prirodu, planine, ekologiju i povratak jednostavnom životu.
Najava • 12.05.2022.

Brdo knjiga, prvi festival knjiga i planina u Samoboru

Brdo knjiga, prvi hrvatski i regionalni festival planinama inspirirane književnosti održat će se od 12. do 15. svibnja u Samoboru te okolnom Parku prirode Žumberak. Bogat program Festivala nudi ponešto zanimljivo i korisno za sve ljubitelje planina i knjiga, uz sudjelovanje gotovo 30 ljudi od planina i kulture iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.