Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV / MIN KULT PRES ×

Vijest • 10.06.2023.

Istječe rok autorima za prijavu za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2021. i 2022. godini

Podsjećamo hrvatske pisce i prevoditelje da Javni poziv Ministarstva kulture i medija za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2021. i 2022. godini istječe 12. lipnja 2023.
Vijest • 07.06.2023.

Predstavljen je Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi - Rođeni za čitanje

Uz poseban program prilagođen dječjoj publici predstavljen je Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi koji će se baviti predškolskom djecom kao čitateljima uz aktivnu ulogu pedijatara – program 'Rođeni za čitanje', važan segment provođenja Nacionalne strategije poticanja čitanja.
Vijest • 24.03.2023.

Donesen program 'Rođeni za čitanje' – nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi

Vlada Republike Hrvatske donijela je program 'Rođeni za čitanje' – nacionalni program poticanja čitanja djeci s ciljem da se kroz višegodišnje aktivnosti na nacionalnoj razini promiče čitanje od najranije dobi i bavi se predškolskom djecom kao čitateljima uz aktivnu ulogu pedijatara, ali i roditelja.
Vijest • 24.03.2023.

Javni poziv nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama – pilot projekt u 2023. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je 1. ožujka 2023. Javni poziv nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama – pilot projekt u 2023. godini. Ovom mjerom želi se povećati dostupnost vrijedne knjige te promicati kultura čitanja, a provodi se kao dopuna redovnoj knjižničnoj nabavi za koju MKM također osigurava proračunska sredstva.
Vijest • 22.09.2022.

Ministarstvo kulture i medija predstavilo publikaciju 'Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika u Republici Hrvatskoj'

Ministarstvo kulture i medija jučer je predstavilo publikaciju 'Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika u Republici Hrvatskoj' u čijoj su izradi sudjelovali brojni stručnjaci iz raznih umjetničkih područja kao i oni koji se bave specifičnim temama kulturne politike.
Vijest • 01.09.2021.

Croatian-literature.hr i Filming in Croatia - dvije važne poluge promidžbe i poticanja hrvatske kulture

Sudjelujući u radu Konferencije veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek predstavila je hrvatskim diplomatima dvije važne poluge promidžbe i poticanja hrvatske kulture: Croatian-literature.hr i Filming in Croatia.
Tema • 29.04.2021.

Priopćenje Ministarstva kulture i medija vezano uz kriterije Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima

Nakon brojnih negativnih reagiranja pisaca, te nakon pokrenute online peticije za poništenje nedavno raspisanog Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima, nakon strukovnih udruga svojim priopćenjem oglasilo i Ministarstvo kulture i medija.