Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV / MIN KULT PRES ×

Vijest • 05.06.2024.

Traže se najbolje knjižare i antikvarijati u Republici Hrvatskoj u 2024.

Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore četvrtu godinu zaredom raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama kako bi se isticanjem najboljih knjižara i antikvarijata doprinijelo njihovoj održivosti i vidljivosti te potaknulo razvoj novih praksi kao i razvoj čitateljske publike.
Vijest • 21.03.2024.

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu 2024

I ove se godine hrvatska književnost predstavlja na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 21. do 24. ožujka 2024. paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programa i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.
Vijest • 19.03.2024.

Osnovnoškolci i srednjoškolci - snimajte videonajave prema omiljenim knjigama

S obzirom na veliku zainteresiranost i zanimljive nagrade i u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja, Ministarstvo kulture i medija i ove godine objavljuje poziv za snimanje videonajava knjiga po izboru učenika osnovnih i srednjih škola. Ovaj Poziv pridonosi razvoju čitalačke pismenosti djece i mladih te se daje poticaj na aktivno i kritičko čitanje.
Vijest • 10.06.2023.

Istječe rok autorima za prijavu za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2021. i 2022. godini

Podsjećamo hrvatske pisce i prevoditelje da Javni poziv Ministarstva kulture i medija za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2021. i 2022. godini istječe 12. lipnja 2023.
Vijest • 07.06.2023.

Predstavljen je Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi - Rođeni za čitanje

Uz poseban program prilagođen dječjoj publici predstavljen je Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi koji će se baviti predškolskom djecom kao čitateljima uz aktivnu ulogu pedijatara – program 'Rođeni za čitanje', važan segment provođenja Nacionalne strategije poticanja čitanja.
Vijest • 19.04.2022.

Raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama i antikvarijatima u Republici Hrvatskoj u 2022.

S ciljem podrške knjižarskoj mreži cijele Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK, po drugi put raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj. Javni poziv objavljen je 19. travnja 2022. s rokom prijave zaključno s 19. svibnjem.
Vijest • 28.09.2021.

Ministarstvo kulture i medija objavilo dobitnike stimulacija i predstavilo aktivnosti u sklopu kampanje 'Godina čitanja'

Ministarstvo kulture i medija predstavilo je tijek dosadašnjih kao i buduće aktivnosti kampanje 'Godine čitanja' te rezultate Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2019. i 2020. godini.