Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / MIN KULT PRES • 05.06.2024.

Traže se najbolje knjižare i antikvarijati u Republici Hrvatskoj u 2024.

Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore četvrtu godinu zaredom raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama kako bi se isticanjem najboljih knjižara i antikvarijata doprinijelo njihovoj održivosti i vidljivosti te potaknulo razvoj novih praksi kao i razvoj čitateljske publike.

Za nagradu se mogu prijaviti sve knjižare, bez obzira jesu li samostalne, vezane uz pojedinog nakladnika ili u okviru knjižarskog lanca. Svaka se knjižara prijavljuje i ocjenjuje pojedinačno.

Kategorizacija

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije:

Za svaku se kategoriju dodjeljuje prva (4.000,00 eura), druga (3.000,00 eura) te treća (2.000,00 eura) nagrada knjižarama i antikvarijatima, a posebna se nagrada u iznosu od 3.000,00 € može dodijeliti u svakoj kategoriji i knjižarama i antikvarijatima u Gradu Zagrebu.

Ukupni fond nagrada iznosi 36.000,00 € i osigurava se u proračunu Ministarstva kulture i medija.

Popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove mrežne stranice objavit će se po zaključenju Javnog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija te Zajednice nakladnika i knjižara.
 
Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem e-prijavnice.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –